Europska liga, skupina H, 4. kolo, 04.11.2021, 18:45 h
Genk
Genk 2:2 West Ham
West Ham

Součekov autogol donio bod Genku i otežao Dinamu

Matej Kačan • četvrtak, 04.11.2021.
Součekov autogol donio bod Genku i otežao Dinamu

U prvom susretu večeri u Dinamovoj skupini H, Genk je na domaćem terenu u dramatičnih pola sata izborio bod protiv West Hama te je skočio na drugo mjesto...

Prvi susret skupine H odigran je u belgijskom Genku i rezultat nije išao Dinamu na ruku. Naime, domaćin je protiv West Hama uzeo bod te je skočio na drugo mjesto s četiri boda i na Rapid i Dinamo stavio je dodatan pritisak.

U vrlo ranoj fazi Genk je poveo i šokirao suparnika, Junya Ito asistirao je Josephu Paintsilu koji je sjajnim niskim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio 1:0.

Ostatak prvog dijela bio je izrazito aktivan s pokušajima West Hama za izjednačenje, ali je prava golijada i rješenje utakmice stiglo tek u posljednjih pola sata.

U 60. minuti izjednačio je heroj Engleza Mohamed Benrahma, a pogodak je prošao i VAR provjeru. 22 minute kasnije Čekićari su preokrenuli, opet je zabio Benrahma. No, West Ham nije uzeo i četvrtu pobjedu.

Zasluženi bod domaćinu donio je autogol Tomasa Součeka pa je sad West Ham prvi s 10 bodova, a Genk drugi s četiri, bodom više od Dinama i Rapida. Nikola Vlašić nije bio u engleskom sastavu.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Genk2:2West Ham
Dinamo3:1Rapid Beč
1West Ham  611:3+813
2Dinamo 69:6+310
3Rapid Beč 64:9-56
4Genk 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!