Košarka

Dončić zabio tricu za pobjedu, Jokić blokadom spasio Nuggetse

Matej Kačan • nedjelja, 07.11.2021.
Dončić zabio tricu za pobjedu, Jokić blokadom spasio Nuggetse

Osim susreta Jazza i Heata, sinoć je u NBA ligi odigrano još pet susreta, a posebno je tijesno bilo na dvobojima Denvera i Houstona te Dallasa i Bostona koji su riješeni "na jednu loptu"...

Luka Dončić imao je još jednu veliku večer u svojoj karijeri s Mavsima. Slovenac je navijačima Dallasa pružio čaroban trenutak kad je 11 sekundi prije kraja pri rezultatu 104:104 uzeo loptu te je pogodio tricu za pobjedu.

Možda i nije trebalo biti to potrebno jer Dallas je imao 17 poena viška na poluvremenu, ali je odlična partija Jaysona Tatuma dovela do egala gdje je Dončić ipak bio bolji, a završio je s 33 poena, jednim više od Tatuma na drugoj strani.

20 je kod Bostona dodao Dennis Schröder, dok je najveća pomoć kod Dallasa bio povratnik Kristaps Porzingis s 21 ubačajem.

Još jedan balkanski košarkaš donio je pobjedu svojoj ekipi, ali to je Nikola Jokić učinio obranom. Nuggetsi su pri 95:94 imali napad i promašili tricu te je Houston krenuo u posljednji pokušaj, ali je Jokić bio na mjestu te je izblokirao pokušaj polaganja Je'Seana Tatea za pobjedu.

Ionako krnjim Nuggetsima nedostajao je i Michael Porter Jr. koji je zbog problema s leđima napustio igru sredinom prve dionice. Jokić je susret završio s 28 poena i 14 skokova, dok je kod Houstona u osmom porazu 18 ubacio Daniel Theis.

Philadelphia 76ersi svladali su Chicago Bullse sa 114:105 uz čak 30 poena i 15 skokova Joela Embiida koji je za dlaku mogao i ozbiljno ozlijediti Lonza Balla. Ball je tek u posljednji trenutak izbjegao da Embiidov zamah šakom iz frustracije nesrećom ne završi na njegovoj glavi uz ozbiljne posljedice.

Bez LeBrona Jamesa se LA Lakersi ne mogu baš sastaviti pa su protiv Portlanda upisali težak 105:90 poraz za pad na polovičan 5-5 omjer, a još gora vijest je mučnina Anthonyja Davisa zbog koje je igrao samo sedam minuta.

Zato je sve palo na leđa Russella Westbrooka koji je odigrao grozno napadački sa šutom 1/13, a imao je tek osam poena i devet skokova uz šest dodavanja. Damian Lillard zato je imao svoju večer s 25 poena, od čega šest trica za petu pobjedu Blazersa.

NBA:
Portland - LA Lakers 105:90
Dallas - Boston 107:104
Phoenix - Atlanta 121:117
Chicago - Philadelphia 105:114
Denver - Houston 95:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!