Vodeni sportovi

Stipanović šesti nakon pet plovova na SP u klasi ILCA 7

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 08.11.2021.
Stipanović šesti nakon pet plovova na SP u klasi ILCA 7

U Barceloni se održava Svjetsko prvenstvo u klasi ILCA 7, nekadašnjem Laseru, a olimpijski doprvak Tonči Stipanović je nakon pet plovova na šestom mjestu...

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović nalazi se na šestom mjestu na Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 7 (bivši Laser) nakon pet održanih regata na moru ispred Barcelone.

Dvostruki olimpijski doprvak u današnja tri plova bio je šesti, drugi i jedanaesti, pa s 22 negativna boda drži odlično šesto mjesto, te je sedam bodova udaljen od bronce.

Danas je bio tek drugi dan natjecanja u jedrenju na Svjetskom prvenstvu, a jedriličari se zbog nedostatka vjetra nisu natjecali u petak i nedjelju. I u ponedjeljak su jedva okončali regatu, pa je u drugom plovu na cilju brzina vjetra bila svega jedan ili dva čvora.

Nažalost, takvi uvjeti su itekako koštali Stipanovićeva klupskog kolegu iz splitskog Mornara Filipa Jurišića. Europski doprvak je u dan ušao kao ukupno četvrti, ali je s 10., 29. i 37. ulazom u cilj skliznuo na 23. poziciju s 47 negativnih bodova.

Treći hrvatski predstavnik Bruno Gašpić je 65. sa 114 negativnih bodova. Vodeći je Britanac Michael Beckett s 12 bodova ispred sunarodnjaka Eliotta Hansona i Rusa Sergeja Komisarova, koji imaju po 15 bodova. Prvenstvo završava u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!