Tenis

Nino Serdarušić tijesno poražen od sve boljeg Nizozemca

Branimir Korać • utorak, 09.11.2021.
Nino Serdarušić tijesno poražen od sve boljeg Nizozemca
Foto: Pixsell

Nino Serdarušić ušao je u glavni ždrijeb turnira u Stockholmu kao lucky loser, a tamo je nakon velike borbe poražen od Nizozemca Botica van de Zandschulpa u dva tie-breaka...

U prvom kolu turnira u Stockholmu Nino Serdarušić upisao je poraz, ali je pokazao ohrabrujući nastup. Bio je potpuno ravnopravan igraču koji je igrao četvrtfinale US Opena i prije dva tjedna polufinale St. Peterburga, Botica van de Zandschulpa.

Serdarušić je uskočio u zadnji trenutak kao lucky loser nakon otkaza nastupa Jordana Thompsona, no nije se osjetila razlika od 180 mjesta na ATP ljestvici.

U prvom setu Nizozemac je napravio break za 3:2, ali kod 4:3 Serdarušić dolazi do 0:40 i vraća se. Imao je kasnije kod 6:5 set loptu, Van de Zandschulp se tu spasio i odluka je pala u tie-breaku. Tu je Serdarušić vodio 5:4, ali izgubio je 13. igru sa 7:5.

U drugom setu breakova nije bilo, a Serdarušić je spasio sve četiri break lopte s kojima se suočio. Ponovno je odlučivao tie-break gdje je Nizozemac ponovno bio bolji sa 7:5.

U drugom kolu igrat će protiv sedmog nositelja Martona Fucsovicsa.

ATP Stockholm, prvo kolo:
Botic van de Zandschulp (Nizozemska) - Nino Serdarušić (Hrvatska, LL) 7:6(5), 7:6(5)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!