Rukomet

Mrđen: 'Vjerujem da će još puno vremena proći dok zaboravim utakmicu u Dortmundu'

Branimir Korać • četvrtak, 11.11.2021.
Mrđen: 'Vjerujem da će još puno vremena proći dok zaboravim utakmicu u Dortmundu'
Foto: Pixsell

Održana je konferencija za medije uoči ogleda sedmog kola DELO Lige prvakinja koji je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati u ŠSD Josip Samaržija Bepo.

Pred rukometašicama Podravke je novi dvoboj u Ligi prvakinja, još jedan vrlo težak susret, a u goste joj dolazi snažni Rostov.

"Ako zbrojimo posljednja dva tjedna imamo preko 4000 kilometara i jedno pet utakmica. I prije je bilo tako po 12 do 13 utakmica, subota i srijeda, ali ovisi kako te pogodi raspored. Nekad između dvije europske utakmice igraš u Dalmaciji, nekad u Zelini, a sigurno da to utječe. Mi ćemo se danas popodne zbrojiti na treningu. Ono zašto smo bili u Dalmaciji je riješeno, prva utakmica je bila malo teža, ali je valjda tako trebalo biti da se vratimo i nadam se da smo vratili samopouzdanje", istaknuo je Goran Mrđen, a klupska stranica.

Rostov je vrlo jak protivnik s nizom kvalitetnih igračica, a Podravka ga dočekuje oslabljena.

"Što se tiče Rostova, vratarka im je odlična, a Zaadi je ta koja drži ritam igre i vodi igru, Sen su premjestili s lijevog na desnog vanjskog, a bila je pivotmen. Kad se osvoji lopta Managarova i Kuznetsova su top, ali pokazuju da se s njima može igrati. No dobili su Dortmund, mirno doma deset razlike. Mislim da moramo odigrati onaj dio obrane o kojem pričamo od onog trenutka kad više nemamo loptu, bez obzira jesmo li zabili gol ili izgubili loptu i u toj traniziciji ih moramo probati zadržati i vidjeti gdje možemo riješiti da Zaadi ne vodi ono što je radila u Metzu i nastavila u Rostovu", rekao je Mrđen i naglasio kako se zasad čini da će Dejana igrati dok za Ilynu slijedi operacija, za Korinu i Šenvald će se vidjeti, no zna se kako Lea Franušić ima tešku distorziju skočnog zgloba.

U prošlom kolu Podravka je doživjela težak poraz protiv Borussije u Dortmundu.

"Ako je najveći neka bude zadnji. Prva trećina je bila ok, u 22. minuti smo imali 10:7, promašili neke zicere, a nakon toga kao da su se ugasila svjetla. Da je to lako objasniti, objasnio bih, napravili su nam seriju 6:0, a u nekoj želji da to stignemo radili smo sve što je kontra. Htjeli smo brzo završiti napad, a kako ćeš ih stići kad nam šut nije išao, to je pak posebna priča. Davali smo im loptu u ruke, njima se otvorilo, a mi smo ne samo pali nego otišli ispod linije. Ne sjećam se nikada da je neka ekipa imala 27 posto šut. Otišli smo u crnu rupu i htjeli se iščupati na način na koji se to ne može. Tamo s nama nije bila ni Dejana, ni Stelmakh pa smo se i tamo tražili. Vjerujem da će još puno vremena proći da to zaboravim."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!