Nogomet

Brazilci postali prva južnoamerička reprezentacija u Kataru

HINA, Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Brazilci postali prva južnoamerička reprezentacija u Kataru

Nogometaši Brazila prva su momčad iz južnoameričkih kvalifikacija koja je izborila nastup na SP u Kataru. Brazilci su to učinili pobjedom nad Kolumbijom šest kola prije kraja...

Brazil je postao prva južnoamerička reprezentacija koja se kvalificirala za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022 godine nakon domaće pobjede nad Kolumbijom (1:0).

Lucas Paqueta je u 72. minuti postigao pobjednički gol na asistenciju Neymara, a tim golom Brazil je došao do 34 boda iz 12 utakmica, te šest kola prije kraja potvrdio plasman u Katar.

Četiri najbolje južnoameričke momčadi izravno se kvalificiraju za SP 2022., a petoplasirana momčad ide u međukontinentalno doigravanje. Bila je to 11. uzastopna domaća pobjeda Brazila u kvalifikacijama, što je rekord u južnoameričkoj regiji, a desetu domaću utakmicu u nizu nisu primili gol, što je još jedan rekord.

Bizarni autogol vratara Antonyja Silve donio je Čileu pobjedu u gostima kod Paragvaja (1:0), a Ekvador ostaje na trećem mjestu zahvaljujući 1:0 domaćoj pobjedi nad Venezuelom. Piero Hincapie postigao je jedini pogodak na utakmici u 50. minuti.

Peru je zadržao nade u kvalifikacijama pobjedom od 3:0 nad Bolivijom u Limi.

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 13. kolo:
Brazil - Kolumbija 1:0
Paragvaj - Čile 0:1
Ekvador - Venecuela 1:0
Peru - Bolivija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!