Tenis

Badosa iznenadila prvu nositeljicu, Sakkari bolja od Swiatek

HINA, Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Badosa iznenadila prvu nositeljicu, Sakkari bolja od Swiatek

I u skupini A WTA Finalsa odigrani su susreti prvog kola, a veliko je iznenađenje poraz prve nositeljice, druge tenisačice svijeta Arine Sabalenke koja je izgubila od Paule Badose...

Španjolska tenisačica Paula Badosa glatko je pobijedila prvu nositeljicu Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:4 i 6:0 u susretu prvog kola skupine Chichen Itza WTA finala u meksikčkoj Guadalajari.

Španjolka je odigrala odličan meč pobijedivši prvu nositeljicu i drugu igračicu svijeta. Zanimljivo, Sabalenka je u prvom setu imala break i vodstvo 4:2, no deseta teniačica svijeta je potom nanizala 10 gemova za pobjedu.

"Nisam bila zadovoljna svojom igrom na servisu. Rekla sam sebi, OK, sad moraš biti na njenom nivou, moraš biti agresivna. To sam i učinila. Prestala sam čekati njezin promašaj i piočela sam igrati", kazala je 23-godišnja Španjolka nakon njihovog drugog međusobnog susreta i druge pobjede.

"Nakon što sam izgubila servis u prvom setu, bila sam stvarno razočarana, bila sam stvarno luda. Nisam se mogla zaustaviti i nekako se vratiti u meč", dodala je razočarana Bjeloruskinja.

U prvom meču iz ove skupine Grkinja Maria Sakkari pobijedila je Poljakinju Igu Swiatek sa 6:2, 6:4. Sakkari, koja je ušla u povijest svoje zemlje postavši prva Grkinja koja se kvalificirala na WTA finale, ostvarila je i prvu pobjedu nakon 86 minuta igre.

Grkinji je to i treća pobjedu protiv Poljakinje u isto toliko međusobnih duela, i to bez izgubljenog seta. U prvom setu dva puta je oduzela servis protivnici, dok joj je u drugom setu za pobjedu bio dovoljan jedan "break".

U skupini Teotihuacán u prvom kolu će igrati Čehinja Barbora Krejčíkova i Španjolka Garbine Muguruza, te Čehinja Karolína Plíškova i Estonka Anett Kontaveit.

WTA Finals, Skupina Chichen Itza:
Maria Sakkari (Grčka, 4) - Iga Swiatek (Poljska, 5) 6:2, 6:4
Paula Badosa (Španjolska, 7) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!