Nogomet

Počasni predsjednik Bayerna oštro napao PSG: 'Njihov u*rani novac nije im dovoljan!'

Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Počasni predsjednik Bayerna oštro napao PSG: 'Njihov u*rani novac nije im dovoljan!'

U vrlo zanimljivom i otvorenom razgovoru, počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness jasno je i glasno izrazio svoje nepoštovanje prema načinu poslovanja PSG-a...

Počasni predsjednik Bayern Münchena Uli Hoeness gostovao je u podcastu gdje je pričao o svom životu i nogometu, a dobar dio razgovora posvetio je i PSG-u i njegovom predsjedniku Nasseru al-Khelaifiju.

Mnogi al-Khelaifija proglašavaju "novim Hoenessom", uspoređujući ga s Nijemcem koji je svoje bogatstvo nakon nogometne karijere stekao na tvornici kobasica. No, Hoeness oštro odbacuje te usporedbe, a ide i korak dalje.

"Ne mislim to, ne znam voli li on nogomet. Razlika između mene i njega je što sam ja teško radio za svoj novac, on ga je dobio na dar. Na raspolaganju mu je i ne mora raditi za to. Kad želi igrača, naći će novac."

Zato počasni predsjednik Bayerna posebno voli pobjede svog kluba nad momčadima poput PSG-a i Cityja, popularno zvanim "umjetnim klubovima".

"Vrlo sam sretan kad ih pobijedimo, to me stimulira. Ti klubovi zasad nisu ništa osvojili. Ništa! Njihov u*rani novac nije im dovoljan. Opet će gubiti od nas, ne uvijek, ali s vremena na vrijeme. To mora biti naš cilj."

Hoeness je između 2014. i 2016. služio kaznu od 21 mjeseca zatvora zbog utaje poreza, ali i dalje smatra da je njegov ekonomski model superioran onom pariškom.

"Ono što se trenutno događa u Parizu, to je jednogodišnje planiranje. To nije moj svijet, ja vidim stvari iz ekonomske perspektive i ne bacam sav novac odjednom kako bi mi svi čestitali godinu-dvije, a nakon mene ostala poplava", vrlo oštar bio je Hoeness.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!