Nogomet

Pašalić: 'Posebna je čast nositi tu traku, osjećam se bitnim u reprezentaciji'

Matej Kačan • petak, 12.11.2021.
Pašalić: 'Posebna je čast nositi tu traku, osjećam se bitnim u reprezentaciji'
Foto: Pixsell

Strijelac, asistent, a nakratko i kapetan reprezentacije je Mario Pašalić bio na Malti, a jutro nakon utakmice je podijelio svoje dojmove pred Rusiju...

Na konferenciji za medije nakon visoke pobjede nad Maltom prvi se pojavio Mario Pašalić koji je upisao gol i asistenciju, ali je na nekoliko minuta bio i kapetan reprezentacije, što je posebna čast.

"S obzirom na sve, prekrasna i nezaboravna večer za mene. Lijep podatak je da sam nosio tu traku tih sedam-osam minuta, izuzetna je to čast za mene, pa i na tako kratko vrijeme."

Kao nagrada za dobro odrađen posao na Malti slijedi Rusija i spektakl na krcatom Poljudu. To Pašaliću kao Hajdukovcu posebno mnogo znači.

"Jedva čekamo, to su utakmice za koje se živi, za taj adrenalin velikih utakmica. Poljud je dodatan motiv, bit će put, očekujem spektakl i izvrsnu atmosferu. Nadamo se da ćemo pokazati da smo bolji i da ćemo osigurati Katar. Podijelio sam dovoljno ulaznica, ali da je bilo još raspoloživih karata sve bi podijelio. Potražnja je neviđena."

Rusi će vjerojatno biti oprezniji na Poljudu, ali Pašalić ne očekuje bunker svih 90 minuta.

"Pretpostavljam da će krenuti s oprezom jer se igra na našem stadionu, očekuju naš pritisak i igraju im dva rezultata. Ali, ne vjerujem da će biti defenzivni svih 90 minuta, igrat će i oni i pokušati stvarati prilike, ali sve ovisi o nama."

Rusi su se protiv Cipra raspucali, ali su pred Poljud dobili odgovor jednako raspucanog suparnika.

"Dobili su lijep odgovor. Bilo nam je bitno početi s ranim golom jer su ovakve utakmice nezgodne, a mi smo pravim pristupom odveli u mirne vode. To je najvažnije, možemo biti zadovoljni", kazao je Pašalić koji je ipak naglasio da na Poljudu neće biti takva utakmica.

"Dobro je rekao izbornik, trebat će imati mirnu glavu i ne srljati i ne ulaziti u nervozu ako se ne dogodi rani gol. Treba nastaviti tražiti šanse, kvalitetnija smo ekipa, ali to treba pokazati na terenu."

Hrvatska je prespavala na Malti, a u nedjelju je utakmica u ranom terminu u 15 sati, ali problema s vremenskom razlikom termina neće biti.

"Neće biti problem, svi igraju svaka tri dana u različitim satnicama i lako se prilagodimo na sve uvjete. Svatko ima svoj ritual spavanja nakon utakmice, netko uspije netko ne, ja sam osobno malo teže zaspao, ali ima dovoljno vremena za oporavak do nedjelje."

"Zadovoljan sam kako je izgledalo, drago mi je da igram sve bitniju ulogu i minutažu, što god izbornik treba, tu sam da pomognem", kazao je, pa se osvrnuo na visoku razliku koja više i nije tako svojstvena utakmicama protiv ekipa razine Malte.

"U današnje doba se teško pobjeđuju ekipe nižeg ranga, pogotovo s velikim razlikama. To je samo primjer kakav je bio pristup i priprema, te s koliko smo samopouzdanja i vjere ušli u utakmice. Svi igraju u klubovima, u formi su i onda to izgleda kako je izgledalo sinoć."

Je li početnih 11 s Malte onaj sastav koji će i na Ruse, ne zna se.

"Nismo imali vremena za pripremu Rusije i analizu, sad ćemo imati nekoliko dana. Svi ćemo spremni dočekati utakmicu, tko god da bude igrao. Puno je igrača u rosteru i koga god izbornik odabere, odgovorit će na pravi način."

2021. godina je napokon ta u kojoj je Pašalić do kraja doživio afirmaciju u bitnog čovjeka reprezentacije koji igra važne utakmice.

"2014. sam debitirao, prošlo je skoro osam godina i dugo sam čekao šansu. Dobivao sam minutažu u sporednim ulogama, a sad sam dobio veću priliku u prijateljski utakmicama i to sam shvatio kao šansu. Izborio sam se za ulogu u važnim utakmicama, osjećam se da sam bitan i da mogu pridonijeti."

Jedan kolega iz omladinskog pogona Hajduka upisao je sinoć debi za reprezentaciju, zbog Ive Grbića j Pašaliću posebno drago.

"Drago mi je zbog Ive, znam ga dugo i čestitam mu na debiju. Nije imao puno posla, ali vjerujem da će u budućnosti pokazati svoje kvalitete. Iznimno je dobar momak i opravdao je priliku."

Vezni red se razigrao, dobio je i Lovru Majera koji je zabio dva gola i svi raspoloženi dočekuju Rusiju.

"Lijepo je, razigrali smo se. Dalo je to dodatno samopouzdanje za odlučujuću utakmicu", zaključio je Pašalić.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!