Košarka

Pistonsi i Pelicansi iznenadili, pad Philadelphije se nastavlja

Branimir Korać • nedjelja, 14.11.2021.
Pistonsi i Pelicansi iznenadili, pad Philadelphije se nastavlja

Osim susreta s hrvatskim predstavnicima, u NBA ligi je odigrano još pet utakmica, a pobjede su upisale i momčadi s dna, Pelicansi i Pistonsi...

Raptorsi bez Freda VanVleeta, Preciousa Achiuwe, a u završnici i bez Chrisa Bouchera zbog problema s leđima, upisali su neočekivani domaći poraz od Pistonsa. Detroit je u završnici došao do preokreta, a za to je najzaslužniji Jerami Grant s 14 poena u zadnjoj dionici.

Grant je upisao 24 poena, pet skokova i pet asistencija, Isaiah Stewart dodao je 20 poena, a Killian Hayes 13 poena, deset asistencija i sedam skokova. Kod domaćina Pascal Siakam ubacio je 25 poena uz 12 skokova i sedam asistencija, a Gary Trent dodao je 23 poena.

Cavaliersi su užasno krenuli protiv Bostona i u prvoj četvrtini ubacili tek devet poena, ali uspjeli su velikim preokretom u zadnjoj četvrtini doći do pobjede. Nju je deset sekundi prije kraja s linije slobodnih bacanja donio Darius Garland, Dennis Schröder probao je sa sirenom pogoditi za produžetak, ali nije uspio.

Cavse je predvodio Garland s 22 poena i šest asistencija, a Evan Mobley dodao je 19 poena i devet skokova. Kod Celticsa Schröder je ubacio 28 poena, Jayson Tatum 21, a Robert Williams 12 poena uz 16 skokova.

Pelicansi su upisali tek drugu pobjedu ove sezone iznenadivši na svom parketu Memphis sa 112:101. New Orleans je sada na omjeru 2-12 što dovoljno govori o njegovom ulasku u sezonu, ali Memphis to nije iskoristio i upisao je poraz.

Nickeil Alexander-Walker s 21 poenom bio je najefikasniji kod Pelicansa dok je Brandon Ingram dodao 19 poena. Kod poraženih Dillon Brooks upisao je 23 poena, a Ja Morant 22 poena, devet skokova i deset asistencija.

Sixersi su upisali četvrti uzastopni poraz, ovaj put u gostima kod Indiane. Dobar dvoboj u konačnici je završio pobjedom domaćina koji se još malo približio pedesetpostotnom omjeru.

Justin Holiday s klupe je upisao 27 poena, a Malcolm Brogdon upisao je triple-double s 12 poena te po deset skokova i asistencija. Tobias Harris s 32 poena i 11 skokova predvodio je Sixerse.

NBA:
Toronto Raptors - Detroit Pistons 121:127
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 91:89
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 112:101
Orlando Magic - Washington Wizards 92:104
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 118:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!