Košarka

Jazz na Bogdanovićevim krilima skoro do ogromnog preokreta, Zubac upisao double-double

Branimir Korać • nedjelja, 14.11.2021.
Jazz na Bogdanovićevim krilima skoro do ogromnog preokreta, Zubac upisao double-double

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac i dalje su jedini Hrvati na NBA parketima. Noćas je Bogdanović odradio sjajnu zadnju dionicu i skoro potpuno vratio Jazz iz ogromnog minusa, međutim ipak nije došao do pobjede. Zubac je ubilježio double-double u pobjedi Clippersa...

Miami Heat odigrao je sjajne tri četvrtine u Salt Lake Cityju, potpuno zatvorio domaćina, ali onda mu dopustio da zakomplicira susret u završnici. Srećom po Heat, Jazzeri su ostali bez vremena i na bliže od četiri poena nisu se uspjeli približiti.

U nekim dijelovima susreta činilo se kako se domaćinu sprema katastrofa, imao je previše neraspoloženih igrača, Heat je lakoćom pronalazio rješenja kroz obranu Snyderove momčadi, ali završnica je ipak bila zanimljiva.

U zadnjoj četvrtini proradio je Bojan Bogdanović koji je pokrenuo Jazz, Snyder je uporno držao najjaču petorku iako je razlika bila tolika da se treneri uglavnom s takvim rezultatom i vremenom do kraja odlučuju za igrače s klupe, međutim oni najbolji ipak su uspjeli zakomplicirati dvoboj.

U završnici treće dionice Miami je vodio s 27 poena prednosti, a četiri i pol minute prije kraja vodio je 109:87. Međutim do kraja susreta nije ubacio više niti poen iz igre, kako je Jazz smanjivao razliku, tako je i rasla nervoza kod Miamija koji je dopustio Jazzu da završi utakmicu serijom čak 18:2.

Bogdanović je probio granicu od osam tisuća poena u NBA karijeri, a ovdje je susret okončao s 26 poena (6/13 trica), šest skokova i tri asistencije, a čak 19 od 26 poena ubacio je u zadnjoj dionici, tri više od Heata. Jordan Clarkson dodao je 25 poena, a Rudy Gobert 14 poena uz 13 skokova.

Kod Miamija Tyler Herro završio je s 27 poena i osam skokova, Duncan Robinson dodao je 22 poena, Kyle Lowry 21 poen uz šest skokova, a PJ Tucker 13 poena uz 11 skokova.

Clippersi su lakoćom svladali Minnesotu sa 129:102, a glavni preduvjet za lakši posao protiv ovog protivnika je usporiti Karl-Anthonyja Townsa. Clippersi ga nisu usporili, nego su ga potpuno zaustavili i prvih put nakon 2018. godine ostavili su ga na jednoznamenkastom broju poena.

Ključna je bila druga dionica koju su Clippersi dobili s 38:17 i do kraja susreta rutinski su održavali visoku razliku.

Paul George ubacio je 23 poena uz devet skokova, Reggie Jackson 21 poen, Isaiah Hartenstein 12 poena uz 12 skokova, a Ivica Zubac za 23 minute dodao je deset poena (5/6) i 12 skokova.

Kod Wolvesa Anthony Edwards upisao je 21 poen i devet skokova, a po 15 poena dodali su D'Angelo Russell (osam asistencija) i Jaden McDaniels (šest skokova).

NBA:
Utah Jazz - Miami Heat 105:111
LA Clippers - Minnesota Timberwolves 129:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!