Košarka

Hrvatske košarkašice uvjerljivo poražene u Zaboku od Srbije

Branimir Korać • nedjelja, 14.11.2021.
Hrvatske košarkašice uvjerljivo poražene u Zaboku od Srbije
Foto: Pixsell

Aktualne europske prvakinje nisu imale problema u Zaboku te su s glatkih 84:66 bile bolje od Hrvatica. Srbija je tako potvrdila status favoritkinja skupine i Hrvatska će jako teško do prvog mjesta...

Nakon odigrana prva dva susreta u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo, potvrdilo se ono o čemu se govorilo uoči početka kvalifikacija. Srbija je apsolutni favorit skupine, Hrvatska je po kvaliteti odmah iza nje, a Bugarska je autsajder.

Baš tako je i krenulo, Hrvatska je slavila u Bugarskoj pa nakon toga izgubila u Zaboku od Srbije. Prvoplasirana reprezentacija izravno će se plasirati na Europsko prvenstvo gdje će joj se priključiti i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

U ovom dvoboju u Zaboku Srbija je od početka vodila, a Hrvatska se u probleme dovela u završnici prvog poluvremena koje je Srbija završila serijom 13:0 i na odmor odnijela vodstvo 55:35.

U zadnjoj dionici Hrvatska je uspjela smanjiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali Srbija je ipak na kraju slavila s komotnih 84:66.

Hrvatsku su predvodile Ana-Marija Begić s 19 poena i sedam skokova, a Ivana Dojkić dodala je 18 poena. Kod Srbije nezaustavljiva je bila Aleksandra Crvendakić s 33 poena i sedam skokova dok je Tina Krajišnik dodala 15 poena i devet skokova.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!