Košarka

Memphis stvorio dosta problema Zupcu, Bogdanović razigravao u pobjedi Jazza

Branimir Korać • petak, 19.11.2021.
Memphis stvorio dosta problema Zupcu, Bogdanović razigravao u pobjedi Jazza

Ivica Zubac i Bojan Bogdanović bili su u akciji noćas u NBA ligi. Zubac je s Clippersima poražen u gostima kod Memphisa dok je Bogdanović upisao domaću pobjedu protiv Raptorsa...

Los Angeles Clippersi upisali su poraz u gostima kod Memphis Grizzliesa sa 120:108. Iako je Memphis bio točno na 50-postotnom omjeru, jasno je da je vrlo nezgodan protivnik što su saznali i Clippersi.

Velikih problema imao je i Ivica Zubac koji je bio dvoznamenkast, ali Memphis je uspio upisati čak 74 poena u reketu što mu je najviše ove sezone. I očekivalo se da će tu napadati s obzirom da je i vodeća momčad lige po prosjeku poena u reketu po susretu.

Zubac je odradio 27 minuta i ubacio 13 poena uz šut iz igre 5/8 za dva čemu je dodao 3/3 s linije slobodnih bacanja. Zubac je sa sedam skokova bio prvi skakač Clippersa, a dodao je i dvije asistencije.

Grizzliesi su prema pobjedi krenuli u trećoj dionici na krilima Ja Moranta koji je samo u tom razdoblju upisao čak 17 poena. Do kraja susreta Memphis je imao konstantno dvoznamenkastu prednost i na kraju je zasluženo slavio.

Morant je susret završio s 28 poena, pet skokova i pet asistencija, a po 18 poena dodali su Jaren Jackson (šest skokova) i Dillon Brooks. Kod Clippersa Paul George ubacio je 23 poena (5/9 trica) uz šest asistencija i pet skokova, a Reggie Jackson dodao je 18 poena i pet asistencija.

Utah Jazz odnosi pobjedu iz dvoboja protiv Toronto Raptorsa koji su svladani sa 119:103. I ovaj susret prelomljen je u trećoj dionici, a odličan debi u dresu Jazza imao je Rudy Gay koji je s klupe pružio veliki doprinos u ovoj pobjedi.

Gay je za 18 minuta ubacio 20 poena (2/2 za dva, 5/6 za tri) i uhvatio pet skokova, a uz njega najbolji strijelac Jazza bio je Donovan Mitchell s istim brojem poena.

Bojan Bogdanović šuterski nije bio raspoložen, ali za 25 minuta upisao je šest asistencija što mu je učinak sezone. Tome je dodao sedam poena (2/4 za dva, 1/5 za tri) i četiri skoka.

Kod Raptorsa najbolji posao odradili su starteri Gary Trent (31 poen) i Fred VanVleet (24 poena).

NBA:
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 120:108
Utah Jazz - Toronto Raptors 119:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!