Tenis

Borna Ćorić otpao, umjesto njega pozvan Nino Serdarušić

Mihaela Bradovski • petak, 19.11.2021.
Borna Ćorić otpao, umjesto njega pozvan Nino Serdarušić

Hrvatska Davis kup reprezentacija priprema se za nastup na turniru u Torinu koji će dati putnika na završnicu u Madridu. Izbornik Vedran Martić ipak neće moći računati na Bornu Ćorića...

Izbornik hrvatske Davis kup reprezentacije Vedran Martić ipak u Torinu neće imati na raspolaganju Bornu Ćorića. Ćorić još uvijek nije spreman i moralo se posegnuti za novim rješenjem.

"Imali smo i Bornu Ćorića, zbog ozljede ramena ipak nije u stanju još igrati pa će ga mijenjati Nino Serdarušić. Tako će u sastavu biti Čilić, Gojo, Serdarušić, Mektić i Pavić. U grupi imamo Australiju s kojom otvaramo skupinu pa nakon toga igramo protiv Mađara. Nadamo se prolazu pa meču sa SAD-om ili Italijom."

U Torinu neće biti Nicka Kyrgiosa, ali Australci i bez njega imaju dobru momčad.

"S Kyrgiosom se nikad ne zna, ali to je vrhunski igrač i dobro je da neće igrati. Tu je De Minaur koji je u Queensu dobio Marina u teškim uvjetima. Drugi igrač im je Millman, tu je i Popyrin koji je isto solidan, u paru je Peers, vidjet ćemo tko će igrati."

Hrvatska i s Mađarskom ima dobre šanse.

"Mađari imaju Fucsovicsa koji je dosta solidan igrač, ali Marin je favorit u tom meču. Drugi singl vjerojatno neće biti Balazs, to bi isto moglo biti otvoreno, a u paru smo favoriti, no to treba pokazati na terenu."

Martić je i prokomentirao odluku braće Sabanov koji će nastupati pod srpskom zastavom.

"U parovima imamo dosta igrača, tu su još i Dodig, Škugor, žao mi je što su tako odlučili. Svima je teško, mi sada treniramo trenutno u Zagrebu, ali nedostaje nam infrastruktura. Braća Sabanov donijela su takvu odluku, ako će im tamo biti bolje, želim im svu sreću."

Za nastup u singlu konkurira Borna Gojo.

"Svi ćemo dati sve od sebe, Marin je u odličnoj formi, imamo najbolji par na svijetu. U drugom singlu ako budem, dat ću sve od sebe, imamo dobre šanse za prolazak skupine."

Zadnji koji je pozvan je Nino Serdarušić koji je podignuo formu u drugom dijelu sezone.

"Hvala izborniku na pozivu, imao sam dobru sezonu iza sebe, pobijedio dobre igrače i jedva čekam odlazak u Torino. Imamo stvarno dobru momčad i vjerujemo u prolaz. U drugom dijelu sezone dosta sam digao formu, dva finala na Challengeru, dobri nastupi na ATP turnirima i to na onima na kojima je ista podloga kao u Davis kupu."

Serdarušić je također prokomentirao protivnike u skupini.

"Australci su rankingom svi blizu, vidjet ćemo koga će Hewitt postaviti. Marin i par su naši glavni aduti i mislim da možemo dobro parirati s Australijom. Mađarskoj je Fucsovics glavni adut, ali tu smo favoriti."

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!