Tenis

Casper Ruud nakon dva i pol sata borbe izborio polufinale

Mihaela Bradovski • petak, 19.11.2021.
Casper Ruud nakon dva i pol sata borbe izborio polufinale

Casper Ruud posljednji je polufinalist na ATP Finalsu u Torinu. Slavio je u tri seta protiv Andreja Rubljova u izravnoj borbi za drugo mjesto...

Poznati su svi sudionici polufinala ATP Finalsa u Torinu. Zadnji koji je izborio polufinale je Casper Ruud pobjedom u tri seta protiv Andreja Rubljova.

Bio je to meč na sve ili ništa, izravna borba za drugo mjesto koja je na kraju pripala Ruudu. odluka je pala u tie-breaku trećeg seta gdje je Ruud imao više mirnoće.

Norvežanin je loše otvorio meč i izgubio je glatko prvi set sa 6:2 bez da je imao ikakve šanse. Međutim vrlo dobro se oporavio i uspio okrenuti meč na svoju stranu.

Rubljov je u drugom setu također prvi došao do break, ali odmah je izgubio servis da bi novi break stigao kod 6:5 što je ujedno bio i gubitak seta.

I u trećem setu slična priča. Ponovno Rubljov bolje kreće i radi break za 3:2, ali još jednom već u sljedećem gemu gubi servis.

Ovaj put odluka je pala u tie-breaku gdje je Ruud ipak bio uspješniji te je sa 7:5 stigao do pobjede i drugog mjesta u skupini.

Tako smo dobili oba polufinalna para, sastat će se Novak Đoković i Alexander Zverev te Danil Medvjedev i Casper Ruud.

ATP Finals, Zelena skupina:
Casper Ruud (Norveška) - Andrej Rubljov (Rusija) 2:6, 7:5, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!