Košarka

Zubac odličan s double-doubleom u pobjedi nad Dallasom bez Dončića

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.11.2021.
Zubac odličan s double-doubleom u pobjedi nad Dallasom bez Dončića

Los Angeles Clippersi u prvom su susretu NBA nedjelje svladali Dallas Maverickse bez Luke Dončića, a odličnu utakmicu odigrao je Ivica Zubac...

NBA nedjeljni program su u matineji otvorili Los Angeles Clippersi i Dallas Mavericksi, a Clippersi su u svojoj dvorani stigli do prekida niza od dva poraza i desete pobjede u sezoni.

Clippersi su u napadački nešto siromašnijoj, ali jako tijesnoj i uzbudljivoj utakmici slavili s 97:91, a vrijedi notirati da za Dallas nije igrao Luka Dončić.

Tijesnu završnicu odlučio je maestralni Paul George koji je zabijao ključne poene uz pomoć Reggieja Jacksona, a ključan trenutak dogodio se minutu prije kraja pri pet razlike za Clipperse.

Jalen Brunson ušao je pod koš i zabio polaganje uz prekršaj, ali je pregledavanje snimke pokazalo da je on laktom udario braniča pa je odluka preokrenuta, lopta dodijeljena Clippersima i poeni "skinuti".

Do kraja su Clippersi iskontrolirali te su slavili s 97:91, a vodio ih je George s 29 poena i šest skokova. 25 je dodao Jackson, dok je Ivica Zubac imao jako nadahnutu večer.

Hrvatski centar nije igrao završnicu, ali je skupio 27 minuta za koje je iz igre gađao 6/7 uz 4/6 bacanja za 16 poena uz deset skokova, double-double učinak.

Kod Mavsa je Kristaps Porzingis zabio 25 poena, a Brunson je dodao 20 uz osam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!