Liga prvaka, skupina E, 5. kolo, 23.11.2021, 21:00 h
Barcelona
Barcelona 0:0 Benfica
Benfica

Barcelona remijem bez golova propustila šansu za kvalificiranje

Matej Kačan • utorak, 23.11.2021.
Barcelona remijem bez golova propustila šansu za kvalificiranje

Kompletirano je peto kolo skupine E, a nakon njega ne znamo drugog putnika u nokaut fazu. Barcelona je svoju šansu propustila remijem bez pogodaka protiv Benfice...

Nogometaši Barcelone nisu u drugom susretu skupine E uspjeli već sad osigurati svoje mjesto u nokaut fazi, ali i dalje sve ima u svojim rukama jer je remijem bez pogodaka ostala ispred Benfice.

Barcelona pod Xavijem već sad ima ambiciju napadati i dominirati, ali se vidi da ć imati velikih problema s realizacijom, ali i defenzivnom tranzicijom jer Benfica je stvarala neke ozbiljne šanse kad su Katalonci krenuli sve više napadati.

Najbolja šansa Barcelone bilježi se iz 43. minute kad je Demir sjajnim udarcem s 15 metara iskosa pogodio gredu, a u 84. je pogodak zabio Ronald Araujo, no to je učinio iz zaleđa pa je poništen.

Duboko u nadoknadi, u četvrtoj minuti je Haris Seferović iz kontre Portugalaca imao priliku matirati Barcelonu i staviti je u jako težak položaj pred posljednje kolo, ali je iz zicera gađao pokraj gola.

Barcelona je i dalje ispred Benfice na tablici, ali u posljednjem kolu ide u goste goropadnom Bayernu i tu se mora "vaditi". No, utjeha može biti to što Benfici u posljednjem kolu proti Dynama igra isključivo pobjeda, remi vodi Barcelonu dalje.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dynamo Kijev1:2Bayern
Barcelona0:0Benfica
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!