Nogomet

Manchester United uzeo poklon i prošao u osminu finala Lige prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 23.11.2021.
Manchester United uzeo poklon i prošao u osminu finala Lige prvaka

Poznat je još jedan sudionik osmine finala Lige prvaka. Manchester United pobjedom kod Villarreala potvrdio je mjesto u nokaut fazi...

Dobili smo prvog putnika u osminu finala Lige prvaka iz skupine F. Manchester United bio je bolji od Villarreala u gostima s 2:0 i osigurao je mjesto među 16 najboljih.

United je trenutno na vrhu ljestvice s deset osvojenih bodova, Villarreal je iza njega sa sedam pa čak i da Atalanta u drugom susretu skupine svlada Young Boys, s obzirom da Španjolci i Talijani igraju u zadnjem kolu međusobno, ne mogu i jedni i drugi prestići United.

Villarreal je odradio vrlo dobro prvo poluvrijeme i tu je propustio priliku. U nastavku susreta Manchester je uspostavio ravnotežu, a na kraju susreta i iskoristio poklone koje su mu domaćini pružili.

Prvo je u 78. minuti Rulli ispucavanjem stavio u nezgodnu poziciju Capouea, Fred ga tjera na pogrešku, lopta dolazi do Cristiana Ronalda koji lakoćom zabija.

U završnici susreta još jedan pogodak za goste, u 90. minuti izigrana je obrana domaćina, lopta je došla do Jadona Sancha koji od grede šalje loptu u mrežu.

U skupini E Bayern je nastavio sa stopostotnim učinkom, slavio je i u gostima kod kijevskog Dynama s 2:1. Bavarci ostaju na vrhu ljestvice s 15 bodova i fantastičnom gol razlikom 19:3 dok Kijevljani drže posljednje mjesto, a ovdje su zabili svoj prvi ovosezonski gol.

Na dijelom snijegom pokrivenom travnjaku Bayern je poveo krasnim golom Roberta Lewandowskog u 14. minuti da bi u 42. Kingsley Coman povisio na 2:0. Domaćin je u 70. minuti samo smanjio na konačnih 2:1 preko Garmaša.

Liga prvaka, peto kolo:
Villarreal - Manchester United 0:2
Dynamo Kiev - Bayern 1:2

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dynamo Kijev1:2Bayern
Barcelona0:0Benfica
1Bayern 622:3+1918
2Benfica 67:9-28
3Barcelona 62:9-77
4Dynamo Kijev 61:11-101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!