Košarka

Clippersi nadoknadili nemoguće pa izgubili u produžetku, Zubac dvoznamenkast

Matej Kačan • srijeda, 24.11.2021.
Clippersi nadoknadili nemoguće pa izgubili u produžetku, Zubac dvoznamenkast

Najuzbudljiviji od četiri odigrana NBA susreta sinoć imao je i hrvatskog predstavnika. Clippersi Ivice Zupca u nevjerojatnoj su maniri izborili produžetak protiv Mavericksa u kojem su kasnije lako pali...

Posljednji susret NBA noći s utorka na srijedu donio je posebnu dramu u uvijek uzbudljivom susretu LA Clippersa i Dallas Mavericksa. Mavsi su slavili nakon produžetka sa 111:104, ali su utakmicu trebali riješiti i ranije.

Naime, Dallas je 90 sekundi do kraja imao 103:93, deset poena viška, ali potom kreće suludi povratak Clippersa koji je zaključen tricom Paula Georgea. Za samo 1.1 sekundu je George u kutu primio loptu, okrenuo se i digao na šut te je zabio za produžetak.

No, Dallas je u produžetak krenuo mnogo bolje i ozbiljnije te je odmah napravio 7:0 seriju i riješio je susret, a do kraja dodatnog dijela su Clippersi zabili samo jedan poen s linije bacanja.

U ranijem dijelu susreta su Clippersi imali i 11 poena prednosti, a na poluvremenu su vodili sa šest poena, no sjajna treća i otvaranje četvte dionice donijeli su Mavsima prednost koju su skoro ispustili.

Maverciske je s 30 poena i sedam skokova predvodio Kristaps Porzingis, dok je 26 poena uz devet skokova i asistencija imao Luka Dončić koji je zbog koljena bio upitan, ali je zaigrao.

Kod Clippersa je junak George ubacio 26 poena uz devet skokova, dok je Reggie Jackson bio još bolji s 31 poenom i 10 uhvaćenih lopti. Ivica Zubac odigrao je solidnu partiju.

Za 26 minuta je izigr gađao 3/5 te 4/4 s linije za deset poena, a imao je i sedam skokova za Clipperse koji su pali na 10-8 omjer, dok su Mavsi na 10-7.

NBA:
LA Clippers - Dallas 104:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!