Nogomet

Krznar: 'Realizacija problem, ali obrana je ključ - kad ne možeš zabiti, nemoj primiti'

Matej Kačan • srijeda, 24.11.2021.
Krznar: 'Realizacija problem, ali obrana je ključ - kad ne možeš zabiti, nemoj primiti'
Foto: Pixsell

Nogometaši Dinama u četvrtak u petom kolu Europske lige dočekuju Genk u ključnom susretu za ambicije prolaska skupine, a tu utakmicu najavio je trener Modrih Damir Krznar...

Pred nogometašima Dinama ključna je utakmica za plasman u nokaut fazu Europske lige, a najavio ju je Damir Krznar. On se ne brine zbog slabijih rezultata u zadnje vrijeme jer to nije problem igre, već realizacije.

"Sutra je predzadnja utakmica. Čekamo teškog suparnika kojeg iznimno respektiramo, ali imamo prednost domaćeg terena. Imamo znanja i moći da to uspješno odradimo."

Genk ne bilježi bajne rezultate u posljednje vrijeme, a Krznar tu vidi mnoge paralele sa svojom ekipom jer i Belgijci igraju jako dobro, ali nemaju sreće.

"Ako bi tražili refleksiju njihove ekipe, dobijete našu momčad. Izuzetne izvedbe, a rezultat izostaje, kako i kod njih tako i kod nas. Zadnju utakmicu su izgubili od posljednjih na tablici, ali su imali posjed i izglednije šanse nego mi protiv Osijeka. Iznimno su fleksibilni i agilni u napadu, ali rezultat izostaje. U sličnoj su situaciji kao kad smo i išli tamo, imaju jaku fazu napada i probleme u fazi obrane koje smo detektirali i vjerujem da ćemo moći to iskoristiti. Ovom prilikom pozivamo navijače da ponove ono što pokazuju ove jeseni, nesebičnu podršku koju ova momčad treba i zaslužuje. Vjerujem da će se momčad odužiti."

Zdravstveni karton sve je bolji, vratio se kapetan Ademi, ali neki još nedostaju.

"Nemamo Jurića koji se oporavlja, Čop je skupio neke zajedničke treninge i blizu je momčadi, odlučit ćemo hoće li biti u 23. Franjić ima tegobe s kvadricepsom, ali vjerujemo da će moći. Zdravstveni karton je sve bolji, rubrika ozljeda je sve manja i nadam se da ćemo kroz dva-tri tjedna biti u punom sastavu bez sličnih problema."

Dinamo ima samo krizu rezultata, krize igre nema jer ona je na razini.

"Rekao sam da izvedba može veseliti trenera, koliko god teško to bilo kad rezultat izostaje. U zoni pripreme i završnice napada funkcioniramo dobro, ali nas muči realizacija. To je proces, a nekad i odraz sreće na koju se ne volim referirati, ali se iznivelira na duži period, dobiješ je koliko zaslužiš. Moramo poraditi na obrnutom razmišljanju. Trpimo u realizaciji, ali ključ je obrana. Ako ne možeš zabiti, nemoj primiti."

Dinamu pobjeda donosi plasman dalje, ali Modri ne smiju srljati jer su u dosta prethodnih susreta prvi primili gol.

"To je ono što sam rekao i prije. Prva je obrana našeg gola i ne smijemo ući u zamku srljanja i traženja gola pod svaku cijenu. To mora biti ozbiljna struktura i čvrsta zona, barem u 3+1. Imamo u ostaloj šestorki znanja, to su fantastični igrači prema protivničkom golu. To da nas pobjeda vodi pred vrata raja nećemo zanemariti, igramo na pobjedu."

Nakon svakog lošeg rezultata Dinama postavlja se pitanje Krznarovog statusa, ali on osjeća podršku kluba i momčadi.

"Ja sam u Dinamu s nekim prekidima dvadesetak godina. Navikao sam na takve špekulacije i tekstove, to je sudbina svakog trenera Dinama. Kad sam prihvatio ulogu, prihvatio sam i taj folklor i to me ne dodiruje. Ja imam podršku momčadi koja je najbitnija, imam zadovoljstvo svakog treninga i dana. Doći će jedan dan kad ćemo se razići, to je neminovno. Mislim da radim najbolje što mogu, rezultati će to pokazati. Sudbina svakog trenera je u rezultatu. No, veseli me atmosfera u momčadi, da ste gledali neki od posljednjih treninga, uživali bi kao u lijepom filmu. Ja živim dobar film", poručio je trener za kraj.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!