Nogomet

City preokretom slavio, PSG također ide dalje usprkos porazu

Matej Kačan • srijeda, 24.11.2021.
City preokretom slavio, PSG također ide dalje usprkos porazu

Nakon petog kola, situacija u skupini A riješena je što se tiče putnika u nokaut fazu. To su očekivano City i PSG koji su igrali međusobni susret, a Englezi su osigurali prvo mjesto...

Manchester City - PSG 2:1

Središnji susret večeri na Etihadu nije razočarao. Pregršt prilika, mnogo tempa pa i tri pogotka obilježili su utakmicu Manchester Cityja i PSG-a gdje se City osvetio za poraz u Parizu te je nakon preokreta osigurao prvo, a PSG-u ostavio drugo mjesto skupine.

Premda nije bilo pogodaka, prvo poluvrijeme teklo je u dosta visokom ritmu u kojem je City držaao loptu i napadao, dok je PSG tražio šansu po osvojenoj lopti koja bi se odmah slala ubojitom prednjem trojcu.

No, teško se "radna" i ne odveć kreativna vezna linija Parižana nametala Englezima koji su zaveli dominaciju i već u petoj minuti imaju sjajnu priliku kad je Rodri pucao glavom, ali Kimpembe izbija s crte.

Nastavili su se pokušaji Cityja koji je imao gotovo isključivo sve prave šanse, a u 18. minuti Riyad Mhrez bilježi prvi od svoja dva velika promašaja u prvom dijelu. Imao je gol na pladnju, ali je pucao u blok.

U 33. i najbolja prilika Građana, Ilkay Gündogan imao je na povratnoj lopti s deset metara sjajnu priliku, ali gađa u stativu, a iz odbijanca Keylor Navas odlično skida Mahrezu kojeg neće gol.

Probao je PSG potom pobjeći preko Neymara i Mbappea nakon poigravanja i izgubljene lopte Stonesa, no udarac Francuza iskosa je otišao iznad gola pa se na poluvrijeme ide netaknutih mreža.

A onda početkom drugog dijela, suprotno svemu što se dogđalo u prvom, PSG je poveo. Odlično iznošenje lopte Neymar-Messi-Mendes, a onda Messi opet ulazi u kazneni prostor i šalje povratnu, lopta se odbija od obrambenog igrača do Mbappea koji je potpuno sam na desnoj stativi te iskosa gađa Edersonu kroz noge za vodstvo gostiju.

Krenuo je City po izjednačenje pa u 60. opet Mahrez ima sjajnu priliku iskosa nakon kombinacije iz prekida, ali i to je izbijeno i blokirano. Izjednačenje je ipak došlo dvije minute kasnije kad je sjajno Rodrijevo dugo dodavanje pronašlo Walkera iza leđa obrane, a ovaj iz prve vraća u sredinu gdje lopta nakon odbijanja nalazi Raheema Sterlinga koji s pola metra udaljenosti gura u mrežu.

City je nakon toga dosta stisnuo PSG, ali prvu sljedeću šansu za pogodak ima Neymar koji je odradio sjajan dribling pa kombinaciju s Di Marijom, ali s desetak metara puca pokraj gola.

No, ubrzo je City preokrenuo. Odlična lopta s desne strane na lijevu gdje Bernardo Silva sjajno osjeća prostor i fino spušta za Gabriela Jesusa, pritom izbacivši trojicu u bloku, a Jesus pogađa mrežu iz dosta lake situacije.

City je do kraja iskontrolirao susret bez većih problema, PSG je pokušavao doći do gola što nije uspio, ali svejedno zbog poraza Bruggea osigurava drugo mjesto i nokaut fazu.

Club Brugge - RB Leipzig 0:5

Sve dvojbe oko prolaska vodećeg dvojca dalje ionako je riješio RB Leipzig koji je odlučio onemogućiti Brugge u ugrožavanju vrha te se Belgijcima višestruko osvetio za poraz u drugom kolu.

Nijemci su odradili posao u furioznih 16 minuta od 12. do 27. kad su zabili tri gola i deklasirali suparnika. Praktički iz prvog opasnog napada Leipziga je pao gol, Andre Silva je uputio udarac koji Mignolet brani, a Christopher Nkunku s pravog mjesta šalje odbijanac u mrežu.

Samo četiri minute kasnije imamo kazneni udarac za goste, Kamal Sowah je bio preoštar u startu te sudac pokazuje na bijelu točku s koje je nepogrešiv Emil Forsberg.

U 27. je i 3:0, Angelino je ubacio, a Andre Silva je glavom precizniji nego nogom na početku susreta te pogađa za veliko vodstvo gostiju.

Nije ni tu Leipzig stao, do poluvremena je zabio četvrti gol, a Forsbergov drugi nakon što je Šveđanin neobranjivo pogodio s ruba kaznenog prostora.

Drugo poluvrijeme zato je bilo puka formalnost, a zaključeno je drugim pogotkom Nkunkua u trećoj minuti nadoknade za visokih i konačnih 5:0 te četvrti bod Leipziga koji dolazi na treće mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

Joško Gvardiol počeo je u prvih 11 Nijemaca te je odigrao 79 minuta u rapsodiji Leipziga.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Club Brugge0:5RB Leipzig
Manchester City2:1PSG
1Manchester City 618:10+812
2PSG 613:8+511
3RB Leipzig 615:14+17
4Club Brugge 66:20-144

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!