Liga prvaka, skupina C, 5. kolo, 24.11.2021, 21:00 h
Sporting
Sporting 3:1 Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Sportingu pobjeda za drugo mjesto, Borussia bez osmine finala Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 24.11.2021.
Sportingu pobjeda za drugo mjesto, Borussia bez osmine finala Lige prvaka

U izravnom dvoboju za drugo mjesto u skupini koju je uvjerljivo osvojio Ajax, sastali su se Sporting Lisabon i Borussia Dortmund, a Sporting je pobjedom 3:1 osigurao drugo mjesto i prolaz...

Dortmundska Borussia završit će nastup u skupini na trećem mjestu i igrat će na proljeće u Europskoj ligi dok je Sporting iz Lisabona izborio drugo mjesto i ide u osmninu finala.

S obzirom na važnost susreta, nešto opreznije krenuli su i jedni i drugi, ali na odmoru je domaćin ipak imao dva gola prednosti.

U 30. minuti pogriješio je Nico Schulz (uskočio umjesto Guerreira koji se u zadnji čas ozlijedio) koji je promašio loptu, Marin Pongračić nije to očekivao i nije bio dobro postavljen, lopta dolazi do Pedra Goncalcesa koji izlazi sam pred Kobela i lakoćom zabija.

Isti igrač zabio je i deset minuta kasnije. Ovaj put dobro se izborio za prostor za udarac i s ruba kaznenog prostora poslao loptu u mrežu.

Imala je i Borussia svojih prilika, odmah nakon primljenog gola zaprijetio je Donyell Malen koji je prošao vratara i pucao iskosa, ali Goncalo Inacio bio je na pravom mjestu i odbio loptu ispred gol linije.

U drugom dijelu sve je bilo jasno kada je Borussia ostala s igračem manje. Emre Can je isključen, a ubrzo zatim domaćina zarađuje kazneni udarac nakon prekršaja Zagadoua i dolazi do trećeg gola.

Pedro Goncalves izveo je kazneni udarac, Kobel je obranio njegov pokušaj, ali odbijena lopta dolazi na glavu Pedra Porra koji zabija za 3:0.

Do kraja susreta Borussia je uspjela samo smanjiti na konačnih 3:1 golom Malena u 93. minuti nakon asistencije Marca Reusa.

Marin Pongračić igrao je do 66. minute kada ga je zamijenio Tigges.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bešiktaš1:2Ajax
Sporting3:1Borussia D.
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!