Nogomet

Dva gola Džeke i Perišićeva asistencija za važna tri boda Intera

Branimir Korać • srijeda, 24.11.2021.
Dva gola Džeke i Perišićeva asistencija za važna tri boda Intera

Inter i Ajax upisali su pobjedu u ranim susretima programa petog kola Lige prvaka. Ajax je nastavio sjajan niz i učvrstio je prvo mjesto, a Inter je došao pred vrata osmine finala...

Vrlo važna pobjeda za Inter u borbi za mjesto u osmini finala Lige prvaka. Ugostio je Šahtar i uzeo sva tri boda te bi mogao već večeras osigurati mjesto u osmini finala u slučaju da Šerif ne upiše pobjedu protiv madridskog Reala.

Inter je zasluženo slavio, bio je dosta opasniji protivnik i osim dva gola koja su "upisana", imao je i još dva pogotka koja nisu priznata zbog zaleđa, odnosno prekršaja.

Prvi poništen gol postigao je Ivan Perišić, a drugi Lautaro Martinez koji se nepropisnim guranjem oslobodio čuvara.

Sredinom drugog poluvremena Inter je stigao do oba pogotka. Prvo je u 61. minuti Džeko natrčao na odbijenu loptu i opalio s 14-15 metara u sam kut za veliko slavlje domaćina.

Pet minuta kasnije već je 2:0, ovaj put Perišić je sjajno centrirao s lijeve strane u peterac gdje je sam Edin Džeko i glavom zabija za 2:0.

Do kraja susreta Inter je rutinski držao prednost i potpuno zasluženo slavio. Perišić je igrao do 86. minute kada ga je zamijenio Dimarco, a Marcelo Brozović do kraja susreta ostao je na travnjaku.

Ajax je u drugom susretu u Istanbulu bio bolji od Bešiktaša kojeg je svladao s 2:1. Ovom pobjedom Ajax je ostao stopostotan i zauzet će prvo mjesto u skupini dok je Bešiktaš bez ijednog boda zacementiran za dno i neće na proljeće igrati u Europi.

Bešiktaš je vodio od 22. minute kada je Ghezzal bio strijelac za vodstvo, a u drugom dijelu Sebastian Haller, koji je ušao u 46. minuti, postigao je oba pogotka za goste.

Domagoj Vida odradio je cijelu utakmicu.

Liga prvaka, peto kolo:
Bešiktaš - Ajax 1:2
Inter - Šahtar 2:1

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bešiktaš1:2Ajax
Sporting3:1Borussia D.
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!