Ostali sportovi

Mladost i drugi put slavila protiv Banja Luke i prolazi u osminu finala CEV kupa

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 25.11.2021.
Mladost i drugi put slavila protiv Banja Luke i prolazi u osminu finala CEV kupa
Foto: Pixsell

Odbojkašice Mladosti i u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala prestižnog CEV kupa bile su bolje od ekipe UOK Banjaluka Volley, savladavši ih i u drugom susretu s 3:0 (16, 11, 18) za samo 58 minuta igre. U Mladosti su očito dobro isplanirali ovaj put, jer su krenuli na dan utakmice i vratili se u Zagreb odmah po svršetku susreta.

Ovom su se pobjedom mladostašice plasirale u osminu finala drugog po jakosti europskog kupa gdje ih očekuju viceprvakinje Švicarske, ekipa Dudingena, koje je u dva susreta savladala praški Olymp.

Trener Mladosti Leonard Barić odradio je rutinski utakmicu, sačuvavši pri tome Dinku Kulić koja se još oporavlja od ozljede prsta ruke. Stoga je Mika Grbavica na poziciji korektorice ponovno, kao i u prvom susretu, bila najraspoloženija, postigavši 13 poena uz 50% prolaza u napadu. Njoj uz bok reprezentativka, srednja blokerica Martina Šamadan s deset poena, od čega dva blokom, dok je druga 'srednjakinja' Astrid Popić imala osam poena (četiri blokom).

Utakmica je od početka do kraja išla samo u jednom smjeru, smjeru pobjede Mladosti. Zagrepčanke nisu dozvolile nikakovo opuštanje, iako se već u prvom susretu u Domu odbojke vidjelo da postoji osjetna razlika u kvaliteti ove dvije ekipe. Krenule su furiozno; u prvom setu 16:8, 21:12 do 25:16, u drugom još jači pritisak pa Mladost ima 8:3, 21:9 do 25:11, da bi u uvijek nezgodnom trećem setu završile posao nakon 8:7 sa 16:12, 21:15 do konačnih 25:18 i glatkih 3:0.

Zanimljivo je da domaće nisu uspjele ostvariti niti jedan poen u bloku, dok su ih mladostašice sakupile čak 13! U ostalim statističkim podacima nije bila tolika razlika: Mladost je imala 4 as servisa, Banjaluka 2, 31 poen u napadu Zagrepčanki a 24 domaćih odbojkašica, te 19 neforsiranih pogrešaka Mladosti prema 27 Banjalučanki. Najizjednačenije su ekipe bile na prijemu servisa, Mladost 47%, a Banjaluka 44%.

Nakon susreta zadovoljni trener Mladosti Leonard Barić kazao je: "Maksimalno smo ozbiljno odigrali obje utakmice, i najvažnije je da smo obje pobijedili. Također, vrlo je važno da nam se vratila nakon viroze prva organizatorica igre Klara Perić, tako da smo još više proširili sastav, jer smo u posljednje vrijeme imali dosta problema s ozljedama i bolestima. Jedva čekamo slijedeći europski susret, protiv švicarskog Dudingena."

FOTO: Bruno Fantulin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!