Tenis

Sjajni Borna Gojo donio Hrvatskoj prvi bod protiv Australije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.11.2021.
Sjajni Borna Gojo donio Hrvatskoj prvi bod protiv Australije

Bolji početak Davis Cupa Hrvatska nije mogla niti zamisliti! Borna Gojo iznenadio je u prvom singlu protiv Australije 61. igrača svijeta Alexeija Popyrina...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija upisala je prvi bod u dvoboju protiv Australije i to u meču drugih igrača. Borna Gojo ostvario je najveću pobjedu u karijeri iznenadivši Alexeija Popyrina u dva seta.

Gojo je odradio odličan meč i upisao tijesnu pobjedu, manje je griješio od Popyrina i na kraju je upisao veliku pobjedu.

Prvi set već je pokazao kako Gojo može igrati s Popyrinom iako mu nije bilo lako. Spasio je pet break lopti u dva gema, a pritom nije imao nijednu break priliku te je uspio odvesti set u tie-break. U 13. igri poveo je s 5:2 i tu prednost nije ispustio te je dobio tie-break sa 7:4.

U drugom setu Obojica su bili uvjerljivi na svom servisu sve do završnice. Kod 5:5 Popyrin kod 30:30 radi dvostruku servis pogrešku, a zatim šalje forhend predaleko i Gojo dolazi do prvog breaka u meču.

Na servisu za meč odigrao je dobro i agresivno, nije dopustio Popyrinu da se vrati te je sa 7:6, 7:5 donio Hrvatskoj prvi bod.

Presudile su neprisiljene pogreške koji je Popyrin imao dvostruko više, bio je agresivniji, ali je i dosta više griješio.

U drugom meču Marin Čilić igra protiv Alexa De Minaura.

Davis Cup

Hrvatska - Australija 1:0:
Borna Gojo - Alexei Popyrin 7:6(4), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!