Ostali sportovi

Filip Hrgović slavio prekidom početkom treće runde!

Branimir Korać • nedjelja, 05.12.2021.
Filip Hrgović slavio prekidom početkom treće runde!
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Filip Hrgović ponovno je u ringu, u Las Vegasu imao je još jedno predstavljanje američkoj publici. Ovo mu je bila 14. borba u karijeri, a protivnik mu je bio Emir Ahmatović...

Filip Hrgović upisao je 14. pobjedu u profesionalnoj karijeri. Emir Ahmatović još je jedan iz plejade boksača niže kvalitete iako je za razliku od nekih pokušao boksati, pogodio je nekoliko puta Filipa, ali bez ikakve štete.

S obzirom da nismo dosad imali prilike vidjeti kako Filip reagira na udarce i kako ih podnosi, dobro je saznanje da tih nekoliko dolidnih udaraca Ahmatovića kod Filipa nisu stvorili nikakvu štetu.

Čak štoviše, samo su ga dodatno natjerali na agresivniji boks i bilo je samo pitanje kada će borba biti prekinuta.

Ahmatović je sve teže podnosio udarce i okrenuo se taktici spuštanja glave u razini Filipovih bokova nakon čega bi se žali zbog udarca iza glave iako ga je sudac u više navrata opomenuo da mora podići glavu.

Ovo je još jedan od mečeva koje je Filip odradio, malo se zagrijao i osjetio ring, a sada se i on, ali i mi nadamo kako će napokon dobiti u ring nekog ozbiljnijeg protivnika.

Tijek borbe

3. runda - Kratko je trajala, Hrgović je vrlo brzo još jednom poslao Ahmatovića u nokdaun, sudac nije niti htio odbrojavati, sve je bilo jasno, prekid i pobjeda Hrgovića!

2. runda - Druga runda potpuno je Filipova, dva puta je odbrojavano uzdrmanom Ahmatoviću.

1. runda - Ahmatović je dosta hrabro ušao u borbu, ne uzmiče već pokušava pogoditi Filipa. Hrgović je ipak bio aktivniji i opasniji te nekoliko puta lijepo pogodio Ahmatovića.

2:36 - Hrgović i Ahmatović su u ringu, borba samo što nije počela. Hrgović viši i teži, veliki favorit, sve osim glatke pobjed bila bi senzacija.

2:30 - Očekuje se izlazak u ring Filipa Hrgovića i Emira Ahmatovića.

Ahmatović umjesto Alexandera

Nakon što je otpao Scott Alexander zbog teže ozljede koju je zaradio, Filip Hrgović dobio je novog protivnika, boksat će u Las Vegasu protiv Emira Ahmatovića.

Ahmatović ima broncu s Europskog prvenstva, u profesionalnom boksu nema nijedan poraz i vrlo je samouvjeren uoči ove borbe.

"Presretan sam što imam priliku boriti se u svjetskoj metropoli boksa. Želim borbu protiv Filipa već dvije godine. Ključ mog uspjeha bit će veće iskustvo. Nakon 160 amaterskih borbi, europske bronce i pobjede u Chemical Cupu, vjerujem da sam jedan od najboljih boraca svijeta. Bit ću pravi test za Filipa", poručio je.

Borba u Las Vegasu počinje oko 2:30 sati.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!