Rukomet

Ana Debelić: 'Japan je brz i nezgodan, morat ćemo se pomučiti'

Matej Kačan • nedjelja, 05.12.2021.
Ana Debelić: 'Japan je brz i nezgodan, morat ćemo se pomučiti'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentativka Ana Debelić najavila je susret protiv Japana u kojem će "Kraljice šoka" tražiti svoju drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu...

Nakon poraza od Brazila pa ugodne pobjede nad Paragvajem, hrvatske rukometašice na SP u trećem kolu očekuje utakmica protiv Japana. Taj je susret najavila Ana Debelić.

"Uvijek je ljepši osjećaj kad pobijediš, sretne smo i zadovoljne te jedva čekamo utakmicu. Ne znam zašto se na početku moramo namučiti. Na početku nije izgledalo dobro, ali smo pobijedili", kazala je o premijernoj pobjedi.

Slijedi Japan, tradicionalno neugodna i za Europljanje atipična reprezentacija na koju treba privikavanja.

"One jesu nezgodne, igraju taj atipičan rukomet i niske su, brze i morat ćemo se pomučiti. Morat ćemo biti brze i pokretljive u obrani, moramo ih čekati jer imaju protok lopte i brzinu. A u napadu moramo zabijati."

Protiv Paragvaja je to u 50 minuta nakon otvaranja bilo dobro, ali i dalje postoji prostor za napredak.

"Uvijek može bolje, moramo biti na visokoj razini da sve zatvorimo i pomognemo golmanima. Gledali smo njihovu utakmicu jučer opušteno, danas ćemo sa stručnim stožerom proći da vidimo na što obratiti pažnju pa ćemo biti pametniji."

Još jednom je Ana istaknula snage Japana:

"Igraju brz rukomet, snađu se u svakoj situaciji, lopta stalno ide i nema da ne znaju što će. Ta njihova brzina i snalažljivost će nam biti najveće prepreke prema pobjedi", zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!