Rukomet

Ana Turk: 'Možemo ih pobijediti, samo su neobične'

Matej Kačan • nedjelja, 05.12.2021.
Ana Turk: 'Možemo ih pobijediti, samo su neobične'
Foto: Pixsell

Ana Turk vratila se u reprezentaciju za ovo SP, a nakon pobjede nad Paragvajem je prokomentirala taj susret i onaj nadolazeći protiv Japana...

Povratnica u reprezentaciju Ana Turk također je presretna pobjedom protiv Paragvaja, ali zna da rukometašice na SP očekuju još veći izazovi, za početak Japan.

"Meni je stvarno drago vratiti se u reprezentaciju. Ovo je tek početak i nadam se da ćemo imati još uspjeha i pobjeda. Ušli smo nervozno i htjeli smo napade rješavati brzopleto, što nikad nije dobro. Nakon 10-15 minuta smo se posložile i izgledalo je bolje."

Japan je iznenadio Brazil i pokazao je koliko je neugodan, a Hrvatska je tu da nauči na tuđim greškama.

"Gledali smo ih i očekivali smo nešto tako, ali su nas iznenadile. Zaista su jako brze i borbene, specifične su i to ni Brazilu nije odgovaralo. Mislim da se moramo jako dobro pripremiti, nemamo mnogo vremena, ali moramo ući maksimalno spremne, pogledati naše dobre strane i kako ih iznenaditi."

Bitna je i pobjeda s određenim brojem pogodaka razlike u slučaju zatvaranja kruga, ali rukometašice neće "ganjati" to, već samo razmišljaju o pobjedi.

"Može se zatvoriti krug, ali ne smijemo razmišljati o kalkulacijama, već moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici i pokušati osigurati prolazak skupine. One igraju dosta otvorenu obranu i moramo se dobro kretati. Može se ta obrana probiti, ali mi se moramo kretati kao što smo se kretale jučer 45 minuta. Mislim da možemo pobijediti, samo su malo neobične i tome se treba prilagoditi."

Ključna će biti koncentracija u hrvatskoj obrani, Japan voli igrati brzo i dobra obrana mora usporiti taj njihov tempo.

"Slično je hrvatskoj ligi, znaju da nas ne mogu prepucati i znaju da moraju biti dugo u napadu i čekati priliku protiv obrane jačih ekipa poput Podravke i Lokomotive. Ako se ne drži ta koncentracija, onda ne izgleda dobro, kao što smo mi na početku primili nekoliko golova iz želje da idemo što prije u napad. Kad je obrana dobra, onda to ide lakše i golovi su lagani iz kontri. Teško mi je reći je li Japan puno bolja ekipa, ali nadamo se takvim situacijama."

Hrvatska u utakmicu ulazi s imperativom pobjede i na taj će se način i pripremati.

"Bitna je priprema utakmice, zagrijavanje, ali i psiha, da uđemo u utakmicu sa znanjem koliko nam je utakmica važna i da od prve sekunde krenemo jako te da ne stajemo do zadnjeg zvižduka. Dobro nam je došla prošla utakmica, dosta to znači za samopouzdanje i nadam se da možemo ići samo prema gore", završila je Turk.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!