Tenis

Andreescu otkazala Australian Open zbog mentalnog zdravlja

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 06.12.2021.
Andreescu otkazala Australian Open zbog mentalnog zdravlja

Na prvom Grand Slamu sezone neće nastupiti kanadska tenisačica Bianca Andreescu koja je odlučila uzeti pauzu zbog svog mentalnog zdravlja...

Kanadska tenisačica Bianca Andreescu neće sudjelovati na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu sljedeći mjesec zbog, kako je izjavila u ponedjeljak, izazova s kojima se morala suočiti tijekom pandemije koronavirusa.

Andreescu je kazala kako je izolacija provedena u hotelima uzela danak što se tiče njenog mentalnog i fizičkog zdravlja i da se nije osjećala kao svoja na treninzima i u mečevima.

"Osjećala sam se kao da nosim svijet na svojim ramenima", kazala je Andreescu, dodajući da je na nju djelovalo i to što je njena baka provela tjedne na intenzivnoj njezi zbog zaraze virusom COVID-19.

Andreescu je postala prva Kanađanka koja je osvojila pojedinačni Grand Slam turnir kad je 2019. osvojila US Open pobijedivši Serenu Williams u finalu, ali se nakon toga morala suočiti s nizom ozljeda.

Ove godine je odustala i od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, a zadnji je nastup imala u listopadu u Indian Wellsu gdje je zaustavljena u trećem kolu. Sad nije otkrila kad se namjerava vratiti na teniske terene.

"Želim si dati vremena da se resetiran, oporavim i nadrastem sve ovo i inspiriram se humanitarnim radom, davanjem i radom na sebi jer znam da ću se radeći to vratiti jača nego ikada", kazala je 21-godišnja Andreescu.

"Zato neću sezonu početi u Australiji nego ću uzeti još vremena da razmišljam, treniram i budem spremna za sljedeću sezonu", poručila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!