Nogomet

Skupina C priredila spektakl i 11 golova u utakmicama bez imperativa

Matej Kačan • utorak, 07.12.2021.
Skupina C priredila spektakl i 11 golova u utakmicama bez imperativa

Šesto kolo grupe C Lige prvaka nije imalo rezultatski naboj jer je sve već bilo riješeno, ali su zato rasterećene ekipe u dva susreta ponudile jako efikasne partije i čak 11 pogodaka...

U skupini C Lige prvaka sve je bilo gotovo i prije šestog kola pa su se utakmice igrale isključivo za prestiž. Na kraju balade Ajax je prvi s maksimalnim brojem bodova, a iza su se smjestili Sporting pa Dortmund i Bešiktaš.

U Amsterdamu smo gledali dvoboj prve dvije momčadi, palo je šest pogodaka, a golijadu je otvorio Sebastien Haller koji je realizirao kazneni udarac za svoj ukupno deseti pogodak u Ligi prvaka, a za to postignuće trebalo mu je samo šest utakmica.

Zabio je u osmoj minuti, a izjednačio je Nuno Santos u 22. Do poluvremena Ajax je vratio vodstvo pogotkom Antonyja nakon velike greške gostujuće obrane, a u 58. je i 3:1 nakon gola Davida Neresa.

Samo četiri minute kasnije Ajax ima i 4:1 pogotkom Stevena Berghiusa, dok je počasni pogodak za Sporting djelo Tabate.

U drugom susretu nije bilo drame, Borussia je pregazila Bešiktaš. U 29. minuti mrežu je otključao Donyell Malen, a onda je Wlinton dobio crveni karton i sve se za Turke raspalo.

Do kraja su po dva gola dali Marco Reus i Erling Haaland. Domagoj Vida je ostao na klupi gostujuće momčadi, dok je Marin Pongračić u igru ušao u 73. minuti.

Liga prvaka, šesto kolo:
Ajax - Sporting 4:2
Borussia Dortmund - Bešiktaš 5:0

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Ajax4:2Sporting
Borussia D.5:0Bešiktaš
1Ajax 620:5+1518
2Sporting 614:12+29
3Borussia D. 610:11-19
4Bešiktaš 63:19-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!