Nogomet

Debeljuh s dva gola 'pogurao' Dance dalje, Partizan prošao s remijem

Matej Kačan • četvrtak, 09.12.2021.
Debeljuh s dva gola 'pogurao' Dance dalje, Partizan prošao s remijem

Uz Europsku ligu, u četvrtak su na rasporedu i raspleti skupina Konferencijske lige, a u ranijem terminu odrađene su utakmice šestog kola skupina A, B, C i D...

Nogometaši Rome odigrali su zaista zanimljiv i bogat susret u šestom kolu skupine C gdje su osigurali prvo mjesto. Roma je u gostima svladala CSKA Sofiju u susretu u kojem je imala 3:0 pa je primila dva gola.

Tammy Abraham s dva gola i Borja Mayoral s jednim bili su strijelci za Romu, dok su za Bugare zabijali Čataković i Wildschut u posljednjih 15 minuta. Dalje iz te skupine ide i Bodo/Glimt koji je remizirao u gostima kod Zorye iz Luhanska. Zabijali su Nazaryna i Vernydub autogolom. Lovro Cvek igrao je 90 minuta za Zoryu.

U skupini B Gent je ranije osigurao prolazak skupine i u posljednjem je kolu minimalno svladao Floru golom Bruna, ali je u Beogradu bilo mnogo tjesnije i zanimljivije na dvoboju Partizana i Anorthosisa.

Partizanu je igrao remi u direktnom dvoboju za drugo mjesto, a to je i uspio izboriti. Marko Milovanović zbio je u 20. minuti za Partizan, a nakon izjednačenja Christodoupoulosa u 33. nije bilo golova.

U skupini A sve je bilo jasno i ranije, a prvo mjesto potvrdio je LASK pobjedom nad finskim HJK-om od 3:0. Husein Balić, Keito Nakamura i Andreas Gruber zabili su za Austrijance, a dalje ide i Maccbi Tel Aviv nakon remija protiv Alaškerta.

Za Armence je zabio Boljević, dok je za Izraelce izjednačio Almog. Stipe Perica ostao je na klupi gostujuće ekipe.

AZ je u grupi D ranije osigurao prolazak, a nije u zadnjem kolu dao ruku pomoći Randersima koje je svladao s 1:0. Ipak Danci idu dalje i usprkos porazu jer Cluj je svladao Jablonec i ostavio ga je na trećem mjestu, a oba gola zabio je hrvatski napadač Gabriel Debeljuh.

Konferencijska liga, šesto kolo:
Alaškert - Maccabi Tel Aviv 1:1
AZ - Randers 1:0
Cluj - Jablonec 2:0
CSKA Sofia - Roma 2:3
Zorya - Bodo/Glimt 1:1
Gent - Flora 1:0
LASK - HJK 3:0
Partizan - Anorthosis 1:1

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Alaškert1:1Maccabi Tel Aviv
LASK 3:0HJK Helsinki
1LASK  25:0+56
2Maccabi Tel Aviv 25:2+34
3Alaškert 22:5-31
4HJK Helsinki 20:5-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!