Vodeni sportovi

Jadranu trofej i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 20.12.2021.
Jadranu trofej i u muškoj i u ženskoj konkurenciji
Foto: Pixsell

Vaterpolisti i vaterpolistice splitskog Jadrana osvajači su Kupa Hrvatske za ovu godinu, što je i za jedne i za druge povijesni prvi trofej u domaćim natjecanjima pod okriljem Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Splićani su u finalnom dvoboju odigranom na bazenu Mladosti u Zagrebu pobijedili Jug Adriatic osiguranje s 14-11 (5-1, 5-5, 2-0, 2-5).

Jadran je otvorio utakmicu sa četiri uzastopna pogotka, a nakon tri minute igre u drugoj četvrtini prednost Splićana je bila 8-2. Dubrovčani su uspjeli spojiti tri gola i doći na 8-5, ali Jadran je do kraja treće četvrtine opet otišao na +6 (12-6), što je za igrače Juga bilo nedostižno.

Jadran je do pobjede predvodio Luka Bukić s pet pogodaka, a po dvaput su se u strijelce upisali Jerko Marinić Kragić, Zvonimir Butić i Anđelo Šetka. Najbolji strijelac poraženih bio je Grk Stilianos Argiropoulos s pet golova.

Luka Bukić je proglašen najboljim igračem 30. izdanja završnog turnira Kupa Hrvatske.

U finalu Kupa za vaterpolistice Jadran je sa 13-12 svladao zagrebačku Mladost boljim izvođenjem peteraca. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 10-10, a u udarcima s pet metara Splićanke su bile uspješnije sa 3-2.

Ivana Butić je predvodila pobjednice sa četiri pogotka, a dva je postigla Bruna Barišić. Kod Mladosti je najbolja sa četiri gola bila Emmi Miljković, a dvaput je mrežu zatresla Ria Glas.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski kup

finale

Jadran Split14:11Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!