Ostali sportovi

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti susretima MEVZA lige završavaju godinu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 21.12.2021.
Odbojkaši i odbojkašice Mladosti susretima MEVZA lige završavaju godinu
Foto: Pixsell

Odlično se poklopilo da odbojkašice i odbojkaši Mladosti zajedno u dvostrukom programu u srijedu 22. prosinca u Domu odbojke odrade svoje posljednje ovogodišnje utakmice. Nakon što su okončali prvi dio domaće Superlige, i jedni i drugi bez poraza, preostaju im do kalendarskog kraja 2021. godine još samo utakmice Srednjeeuropske MEVZA lige.

Prvi će u srijedu na teren odbojkaši (17.00), trenutno petoplasirani u MEVZA ligi, s 11 bodova i omjerom pobjeda i poraza 6-4. Suparnik im je jaki austrijski prvoligaš Union Raiffeisen Waldviertel, plasiran jedno mjesto na tablici iza mladostaša, s istim brojem bodova, ali i skorom 4-4.

Kruno Nikačević, pouzdani reprezentativac Mladosti, optimistički je raspoložen pred taj susret, iako niti jednom riječju neće podcijeniti suparnike:

"Želimo odličnu polusezonu okruniti pobjedom, i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo. Znamo snagu austrijske momčadi, dobro smo ih skautirali, znamo da igraju vrlo brzo, da su agresivni, da jako napadaju servisima, ali i da pritom znaju i pogriješiti. Spremni smo u potpunosti za njih, u dobroj smo formi i taj posljednji ovogodišnji susret želimo riješiti na pravi način, i tek tada otići na nekoliko zasluženih dana odmora koliko nam je trener Gačič namijenio."

Nikačević će još jednom podcrtati dobru polusezonu u kojoj su stalno imali najmanje po dvije utakmice tjedno, a posljednjih sedam dana to i udvostručili.

"Četiri utakmice i šest treninga u posljednjih tjedan dana. Doista je bio iscrpljujuć niz utakmica do sada, i to vrlo jakih, jer smo uz domaću Superligu igrali i u MEVZA ligi te najprije u kvalifikacijama za Ligu prvaka, potom u CEV kupu, te naravno, domaćem Kupu. A nemamo tako široku klupu da smo mogli puno odmarati, iako su naši mladi suigrači vrlo često uskakali kad god je prilika dozvoljavala i dobro odrađivali posao, na način da rezultat ne trpi. Nažalost, naš Brazilac Silva Franca još je ozlijeđen, pa neće igrati protiv Austrijanaca, tako da imamo smanjenu rotaciju, ali – snaći ćemo se i bez njega", za kraj će uvijek optimističan srednji bloker Kruno Nikačević.

Odbojkašice Mladosti u srijedu u 19.30 sati dočekuju mađarsku ekipu Vasas Obuda, koje je trenutno drugoplasirana u MEVZA ligi, s 15 bodova i skorom 5-1. Mladost je treća sa 6 bodova i skorom 2-2.

Dinka Kulić, također standardna reprezentativka u redovima mladostašica, korektorica koja se polako vraća u svoju standardnu formu nakon ozljede, pred posljednji ovogodišnji susret protiv mađarske ekipe zbori:

"Igramo dobro, imamo širinu, što je jako važno, i želja nam je pobjedom završiti ovaj dio godine. U subotu smo igrale u Kaštelima protiv Marina Kaštela, naših suparnica u domaćoj ali i Srednjeeuropskoj ligi i bez ikakovih problema zasluženo slavile s 3:1. U dobroj smo formi, pune samopouzdanja nakon te pobjede i spremne i sa puno informacija dočekujemo ekipu iz Budimpešte, koja je do sada u sezoni već dva puta savladala Kaštelanke, i to u njihovoj dvorani."

Iskusna Dinka napominje pred tu utakmicu:

"Uvijek kada se igra protiv Mađarica treba biti jako na oprezu, odbojka je u iznimno velikoj ekspanziji kod njih, sport od posebnog državnog interesa u koji se puno ulaže i to se i vidi iz godine u godinu na igrama njihovih klubova i reprezentacije. Mi smo pak spremne za još jednu pobjedu, u kompletnom sastavu", reći će na kraju Dinka Kulić.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!