Rukomet

Adžić: 'Hrvatska je talentirana, sposobna je za velike stvari'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.12.2021.
Adžić: 'Hrvatska je talentirana, sposobna je za velike stvari'
Foto: Pixsell

Proslavljeni crnogorski stručnjak, a danas izbornik Slovenije, Dragan Adžić, vjeruje kako reprezentacije iz regije imaju dobre šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu...

Svjetsko prvenstvo za rukometašice bilo je vrlo turbulentno za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Problemi sa zarazom koronavirusom, prije Prvenstva ozljede nekih igračica, sve to utjecalo je na konačan plasman.

On nije bio onakav kakav se očekivao, upisani su neki porazi koji su bili neočekivani, ali vrsni stručnjak za ženski rukomet, aktualni izbornik Slovenije Dragan Adžić smatra kako Hrvatska može napraviti puno u budućnosti.

"Hrvatska nije uspjela ponovno biti ugodno iznenađenje, kao na prethodnom Prvenstvu Europe, ali radi se o talentiranoj reprezentaciji, koja će siguran sam uz odličnu organizaciju i rad, pokazati da je sposobna za velike stvari u razdoblju koje slijedi", istaknuo je Adžić u razgovoru za Sportklub.

Adžić je uvjeren kako reprezentacije iz regije koje su vile na Svjetskom prvenstvu, imaju dobre šanse za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Ljubitelji rukometa i sporta u regiji imaju razloga s optimizmom gledati na razdoblje koje slijedi, jer na osnovu viđenog i prikazanog na Svjetskom prvenstvu, zaista vjerujem da Slovenija, Crna Gora, Srbija i Hrvatska mogu se boriti za mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Volio bih iz dubine duše da sve četiri reprezentacije stignu do Pariza, mada je kristalno jasno da je konkurencija paklena i da nas sve zajedno očekuje jako težak posao na putu ka ostvarenju sna. Da bi san postao java, morate vjerovati u njega, a meni se čini da sve selekcije vjeruju da mogu do cilja."

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!