Nogomet

Ivković: 'Nisam mogao dozvoliti da se patnja nastavi, nisu mogli garantirati osnovne stvari'

Matej Kačan • subota, 25.12.2021.
Ivković: 'Nisam mogao dozvoliti da se patnja nastavi, nisu mogli garantirati osnovne stvari'
Foto: Pixsell

Dosadašnji trener sarajevskog Željezničara Tomislav Ivković je za BiH portal pojasnio razloge svog odlaska, a koji je usko vezan uz financijsko stanje...

Hrvatski nogometni trener Tomislav Ivković raskinuo je suradnju sa Željezničarom nakon samo šest mjeseci, a po završetku kratke suradnje objasnio je razloge odlaska. On je za BiH portal Sportske.ba dao otvorenu izjavu gdje je sve pojasnio:

"S današnjim sam danom nažalost prekinuo suradnju s FK Željezničar. Kada sam u srijedu dobio e-mail Upravnoga odbora u kojemu je pisalo da mi ne mogu garantirati osnovne stvari u idućih šest mjeseci (plaće za igrače, zaposlenike kluba i omladinske škole te za sve koji su u Želji), dva sam dana razmišljao te sam danas donio odluku koja nije bila jednostavna jer sam se zaista vezao i za klub i za igrače - najviše za igrače - te nisam mogao dozvoliti da se ta patnja nastavi.

Zahvaljujem svojim igračima za koje sam govorio da su heroji i oni su se zaista ponašali fantastično. To su karakteri koji se rijetko nađu. Oni su bili najbolji kad je bilo najteže, oni su se smijali umjesto da su plakali i odradili su na najkorektniji i najbolji mogući način. Dali su svoj maksimum koji je bio šesto mjesto, a koje smatram vrlo dobrim rezultatom s obzirom na novu ekipu, na nove igrače i sve što smo radili od početka sezone, rađenih priprema - tri tjedna samo priprema i zatim tjedan dana zakašnjenja itd.

Htio bih zahvaliti svojem sada novom prijatelju. Upoznao sam ga tek za vrijeme druženja u FK Željezničar i to je čovjek koji me predložio - on je Dino Handžar. On je predložio, a uprava kluba prihvatila. Dao mi je jedno ogromno zadovoljstvo i čast da budem trener Željezničara, jedne velike institucije.

Klub koji ima nešto što vrlo malo klubova ima u svijetu, a to su navijači koji stoje iza svojih igrača, iza kluba, koji su u ovih šest mjeseci zaista pokazali privrženost klubu. Stogodišnjica kluba, njihov vatromet koji nikada u životu neću zaboraviti. Da sam bio samo dva dana trener i da sam vidio vatromet i otišao kući, već bi mi srce bilo puno. Njima isto tako zahvaljujem na svemu, na podršci. Moram reći da se ona pjesma trebala pjevati negdje drugdje, ali na kraju nas je strahovito motivirala. Dala nam je toliko snage, mojim igračima, stručnom stožeru i meni da smo zaista izvukli svoj maksimum i na kraju je ta pjesma postala himna, igrači su je proglasili himnom polusezone koja se slušala u slobodno vrijeme i u svlačionici ili ondje gdje su već igrači bili. Veliko hvala za dva posebna čovjeka za koje sam se jako vezao, a to su Dino Pekić i Armando Marenzi. Hvala svima, a pogotovo njima.

Ovim putem još jednom velika hvala svim novinarima, pisanim i elektronskim medijima i TV kućama s kojima sam imao zaista vrlo dobru suradnju. To je nogomet, treba istrpiti nekad i loše napisano, ali nisam vidio ništa da bi bilo toliko loše ili zlonamjerno. Zato hvala svima, nadam se da ćemo dalje surađivati, možda kroz neki drugi klub ili kroz neku drugu situaciju.

Svima želim ugodnu i sretnu Novu godinu koja će, nadam se, biti i zbog korone i zbog svega puno bolja nego što je bila. Klubu Željezničar želim sve ono što sebi želim i sretno", poručio je Ivković.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!