Košarka

Warriorsima bitka za vrh lige, Netsi bez Duranta bolji od Lakersa

Matej Kačan • nedjelja, 26.12.2021.
Warriorsima bitka za vrh lige, Netsi bez Duranta bolji od Lakersa

Duboko u noći još su dva NBA susreta odigrana na Božić, a nakon pobjede Warriorsa u Phoenixu dobili smo novog lidera kompletne lige uz zvjezdani dvoboj u Los Angelesu...

Kao da je netko u slaganju rasporeda prije sezone znao, Božić nam je donio i dvoboj dvije trenutno najbolje momčadi lige. Nije riječ o ekipama s najvećim zvijezdama, već o Phoenix Sunsima i GS Warriorsima.

Sunsi su ovaj dvoboj dočekali s omjerom 26-5, a Warriorsi s istim brojem pobjeda i porazom manje, na drugom mjestu Zapada i lige. Nakon ove utakmice to se obrnulo jer Warriorsi su usred Phoenixa slavili sa 116:107.

Bio je to pravi triler od utakmice s mnogo promjena vodstva i tijesnim rezultatima i nitko nije vodio s više od deset razlike, ali su na kraju u četvrtoj dionici Warriorsi prelomili na pogon Stepha Curryja koji je pripremio teren, ali je "vrhnje pobrao" netko drugi na kraju.

Otto Porter Jr. ove sezone nema veliku minutažu, ali je na kraju utakmice ubacio sedam ključnih poena od svojih ukupno 19 za pobjedu Warriorsa i vrh lige.

Curry je bio prvo ime s 33 poena, a Porter je dodao 19. Odličan je s osam poena, osam skokova i deset asistencija bio Draymond Green. Sunsi su imali nikoliko podjednakih, ali je najraspoloženiji bio Chris Paul s 21 poenom i osam asistencija.

Središnji susret večeri trebao je biti onaj između LA Lakersa i Brooklyn Netsa kao dvoboj dvije velike zvijezde, ali su ove sezone Lakersi veliko razočaranje, dok je Netsima nedostajao Kevin Durant, kao i Kyrie Irving.

Ipak, povratak Jamesa Hardena bio je dosta za pobjedu u bivšem Staples centru, odnedavno Crypto.com Areni. Netsi su se tako uspješno vratili nakon tri odgođene utakmice i mnogih problema s koronavirusom.

I Harden je tek izašao iz izolacije i vodio je Netse do sjajnog otvaranja i ranog visokog vodstva. Ono je iznosilo 15 razlike na kraju prve, a čak 20 na kraju treće, ali u četvrtoj kreće veliki povratak Lakersa.

LeBron James uzeo je napadački stvar u svoje ruke odlučan u dolasku do pobjede, ali je alley-oop za Nicka Claxtona 40 sekundi do kraja donio ključne poene Brooklynu i 122:115 pobjedu.

Harden je bio sjajan s triple-doubleom od 36 poena i po deset skokova i asistencija, dok je 34 kod Netsa zabio Patty Mills. James je kod Lakersa imao 39 poena uz devet skokova i sedam dodavanja, a utjeha mu može biti što je sad najbolji strijelac u povijesti NBA na Božić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!