Zimski sportovi

Vlhova vodeća nakon prve vožnje, od Hrvatica jedino Popović u prvih 30

Matej Kačan • srijeda, 29.12.2021.
Vlhova vodeća nakon prve vožnje, od Hrvatica jedino Popović u prvih 30

Leona Popović jedina je od tri hrvatske predstavnicee na slalomu u Lienzu koja se uspjela plasirati u prvih 30 i drugu vožnju, dok je Zrinki Ljutić to za dlaku izmaklo...

Odrađena je prva vožnja slalomske ženske utrke u austrijskom Lienzu, a hrvatske su predstavnice imale djelomičan uspjeh. Od tri skijašice, samo je Leona Popović ušla u drugu vožnju, dok je Zrinka Ljutić za dlaku ispala.

Najbrže je prvi dio odradila Slovakinja Petra Vlhova za 51 sekundu i 53 stotinke, a tik do nje, za samo osam stotinki zaostatka smjestila se Michelle Gisin. Slijedi Katherine Liensberger s 27 stotinki zaostatka za Vlhovom.

Nakon toga slijedi mali odmak pa Camille Rast i Mina Fürst Holtmann s 53, odnosno 58 stotinki slabijim vremenom od Slovakinje.

Leona Popović sa starta je krenula 24. i u donjem dijelu staze dobrano je usporila pa je zaostala sekundu i 87 stotinki za vodećom, što je u tom trenutku bilo dovoljno za 22. mjesto. No, do kraja ju je preteklo tek šest skijašica pa se plasirala u drugu vožnju.

Isto se ne može reći za Ljutić koja je s 44. startnog mjesta odradila dobar posao i dugo je bila uz Popović s dvije sekunde zaostatka, ali su je iz druge vožnje na kraju izgurala Sakurako Mukogawa koja je imala tek četiri stotinke bolje vrijeme.

Treća hrvatska predstavnica Andrea Komšić nije završila prvu vožnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!