Košarka

Netsi slavili u Irvingovom povratku, ozljeda i šuterska nemoć Curryja u porazu

Matej Kačan • četvrtak, 06.01.2022.
Netsi slavili u Irvingovom povratku, ozljeda i šuterska nemoć Curryja u porazu

Iza nas je još jedna bogata NBA noć, a bilo je svega. Povratak Irvinga na parkete, umirovljenje dresa za Nowitzkog, veliki jubilej Gregga Popovicha...

Najveća priča minule noći NBA lige svakako je povratak Kyrieja Irvinga na parkete. Necijepljena zvijezda Brooklyna pomagat će momčadi na gostujućim utakmicama jer u domaću dvoranu ne može, a odmah je po povratku "dao ruke" u pobjedi.

Teže od očekivanog Netsi su svladali Indiana Pacerse u gostima, morali su nadoknaditi minus od 19 poena za dolazak do 129:121 pobjede. Irving je po povratku zabio 22 poena u 32 minute i bio je drugo ime ekipe uz Kevina Duranta s 39 poena, osam skokova i sedam dodavanja.

James Harden preuzeo je sporednu ulogu s 18 poena i šest asistencija, dok Pacersima nije dovoljan bio ni triple-double Domantasa Sabonisa od 32 poena, 12 skokova i deset asistencija.

U Dallasu je održana velika večer, Mavsi su umirovili dres legendarnog Dirka Nowitzkog, a to su uveličali pobjedom nad vodećom momčadi lige. Warriorsi i Steph Curry upali su u šutersku krizu te su upisali novi poraz.

Limitirani su Warriorsi na "europskih" 82 poena, sam Curry šutirao je očajnih 5/24 iz igre te je zaradio i ozljedu kvadricepsa zbog koje je upitan za sljedeći susret. Mavsima je zato i 99 poena bilo dovoljno za sigurnu pobjedu, a vodio ih je Luka Dončić s 26 poena, osam skokova i sedam dodavanja.

Ni prvaci Milwaukee Bucksi ne nižu bajne partije, novi poraz upisali su protiv Toronta i to im je drugi u nizu. Nije bilo Giannisa, a bez njega Bucksi su imali sedam poena viška nakon prve dionice i pet na poluvremenu koje su prosuli.

Sjajni Pascal Siakam poveo je preokret do 117:111 pobjede s 33 poena i šest dodavanja, pridružio mu se OG Anunoby s 22 ubačaja. Kod Bucksa je Khris Middleton zabio 25.

Tijesno je bilo u TD Gardenu gdje su SA Spursi izvukli pobjedu na jedan posjed s 99:97. Veliki je ovo bio jubilej i za Gregga Popovicha koji je prvi kao trener probio granicu od dvije tisuće utakmica s jednom ekipom.

Da u toj velikoj večeri upiše pobjedu pomogao mu je Dejounte Murray s 22 poena, ali i polaganje Jaylena Browna koje je "iscurilo" sa zvukom sirene te je osiguralo Spursima slavlje. Brown je zabio 30 poena.

Jednu od individualno boljih partija večeri odigrao je i Joel Embiid. Centar Sixersa vodio je svoju momčad do 116:106 pobjede nad Orlando Magicom s 31 poenom, pet skokova i četiri dodavanja.

NBA:
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 140:111
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 106:116
Washington Wizards - Houston Rockets 111:114
Boston Celtics - San Antonio Spurs 97:99
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 121:129
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 99:82
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 111:117
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 98:90
Portland Trail Blazers - Miami Heat 109:115
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 102:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!