Košarka

Zubac skakački dobar u pobjedi Clippersa, vratio se Klay Thompson

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.01.2022.
Zubac skakački dobar u pobjedi Clippersa, vratio se Klay Thompson

Središnji događaj minule NBA večeri svakako je povratka Klayja Thompsona na parkete nakon oko dvije i pol godine. Od hrvatskih predstavnika, u ranom je terminu Ivica Zubac bio dobar u pobjedi...

Premda su i dalje bez najvećih zvijezda, LA Clippersi uspjeli su upisati novu pobjedu. Ovaj put su u Crypto.com Areni pali Atlanta Hawksi koji su stigli s najvećom zvijezdom Traeom Youngom, ali su u posljednji tren ostali bez Clinta Capele.

Dobro je to iskoristio Ivica Zubac koji je skakački bio odličan u drugoj utakmici nakon izlaska iz Covid protokola, pogotovo u prvom poluvremenu kad je dominirao reketom i odlično se nadopunjavao sa Sergeom Ibakom koji ga je mijenjao.

Dobra obrana Clippersa limitirala je Hawkse na samo 93 poena, dok su u napadu svi dali svoj obol za pobjedu od 13 razlike. Zubac je na kraju za 25 minuta imao osam poena (3/4 iz igre), ali i sjajnih 13 skokova, od čega pet napadačkih i tri asistencije.

Prvo ime ipak je bio Amir Coffey koji je u prvom dijelu bio gotovo nepogrešiv iz igre, a na kraju se zaustavio na 21 ubačaju s 8/12 iz polja. Ibaka je s klupe dodao 16, dok su kod Hawksa Young i Bogdan Bogdanović zabili po 19.

Golden State Warriorsi vratili su se na diobu vrha lige s 30-9 omjerom, a u pobjedi nad Clevelandom vratio im se Klay Thompson. Oko dvije i pol godine, još od finala 2019. Thompson je izbivao zbog ozljeda križnih ligamenata pa Ahilove tetive.

Napokon je stupio na parket i odigrao je 20 minuta u petorci, iz igre je šutirao 7/18 uz tri trice te je ugradio 17 poena u pobjedu. Bilo je to dovoljno za status drugog strijelca ekipe, iza Stepha Curryja koji je zabio 28 uz po pet skokova i asistencija.

Warriorsi su uvjerljivo slavili s 96:82, a jedina raspoloženija imena kod Cavsa bili su Lamar Stevens sa 17 i Rajon Rondo s 15 ubačaja i pet asistencija.

Niz pobjeda LA Lakersa stao je na sjajnim Grizzliesima. Memphis igra u svom odličnom nizu te je trenutno na četvrtom mjestu Zapada i u lovu na Utah, a u Kaliforniji Grizzliesi su slavili sa 127:119.

Ja Morant ovaj put je zauzeo sporednu ulogu, a Memphis su do pobjede povukli Desmond Bane s 23 poena te Jaren Jackson Jr. s 21 poenom i 12 skokova. Morant je dodao 16 ubačaja, pet skokova i sedam dodavanja. LeBron James je s 35 poena, devet skokova i sedam asistencija bio bez prave pomoći.

U matineji su Brooklyn Netsi nastavili svoja nastojanja da dohvate Bullse i vrate prvo mjesto Istoka. Netsi su u tijesnom susretu nakon produžetka na domaćem terenu uspjeli svladati Spurse.

Netsima domaći teren znači i da nema Kyrieja Irvinga pa su u 121:119 pobjedi veći teret iznijeli Durant i Harden. Potonji je uz 26 poena imao sedam skokova i 12 asistencija, dok je Durant zabio 28. Kod Spursa je raspoložen bio Lonnie Walker IV s 25 poena.

Bullsi su upisali poraz nakon pobjede Netsa te su dopustili približavanje, a bolji od njih bili su Dallas Mavericksi. Luka Dončić se vratio sjajnim triple-doubleom od 22 poena te po 14 skokova i asistencija pa Dallas nastavlja svoj uspon po ljestvici Zapada.

U 113:99 porazu po 20 ubačaja su kod Bullsa imali DeMar DeRozan i Zach LaVine, ali Dallas je uz Dončića imao još petoricu dvoznamenkastih i slavio je momčadskom igrom.

Nagrada za ponajbolju napadačku partiju večeri odlazi Karl-Anthony Townsu koji je u 141:123 pobjedi svojih Timberwolvesa nad Houstonom ostvario sjajnih 40 poena, a imao je i devet skokova te sedam dodavanja. Time su Wolvesi upisali četvrtu pobjedu u nizu i stigli su na polovičan učinak, kao i osmo mjesto Zapada.

NBA:
LA Clippers - Atlanta 106:93
LA Lakers - Memphis 119:127
Dallas - Chicago 113:99
Orlando - Washington 100:102
Toronto - New Orleans 105:101
Portland - Sacramento 103:88
Houston - Minnesota 123:141
Oklahoma City - Denver 95:99
Golden State - Cleveland 96:82
Brooklyn - San Antonio 121:119 (produžetak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!