Tenis

Konjuh slavila u prvom kolu Adelaidea

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.01.2022.
Konjuh slavila u prvom kolu Adelaidea

Nakon što je odustajanjem Amerikanke upala u glavni ždrijeb WTA Adelaidea bez kvalifikacija, Ana Konjuh dobro je iksoristila tu priliku u prvom kolu pobjedom u dva seta...

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh odlično je za početak iskoristila priliku i automatsko mjesto u glavnom ždrijebu WTA turnira u Adelaideu. Ona je prvotno trebala igrati kvalifikacije, ali je upala u glavni ždrijeb odustajanjem Ann Li.

Prvo kolo Konjuh je odradila suvereno, za sat i 33 minute je svladala rusko-australsku tenisačicu s pozivnicom, Dariju Saville. Iskusna tenisačica nekad je bila poznata kao Gavrilova i predstavljala je Rusiju do emigracije 2015., ali sad je na tek 421. mjestu WTA ljestvice.

Prvi set Konjuh je riješila suvereno, odmah u prvom gemu je napravila break i isto ponovila i za 4:1 pa je prvi set trajao samo 33 minute za 6:2 u korist hrvatske igračice.

No, u drugom setu mnogo više borbe, Konjuh je slabije krenula i Saville dolazi do 4:1 prednosti. Ana se ipak iz toga izvukla, vratila je break i izborila trinaestu igru.

Tamo je gotovo stalno Konjuh u prednosti, a to je kapitalizirala kad je pri 4:4 napravila mini break pa osvojila oba svoja servisa za tri poena u nizu, iskorištenu prvu meč loptu i pobjedu.

U drugom kolu Konjuh čeka mnogo teži zadatak, šesta nositeljica i 35. tenisačica svijeta, Marketa Vondroušova.

WTA Adelaide, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Daria Saville (Australija, WC) 6:2, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!