Tenis

Mrdeža i Serdarušić završili svoje nastupe u kvalifikacijama za Australian Open

Matej Kačan • ponedjeljak, 10.01.2022.
Mrdeža i Serdarušić završili svoje nastupe u kvalifikacijama za Australian Open

U noći s nedjelje na ponedjeljak započele su kvalifikacije za Australian Open, a već u prvom kolu svoj su nastup zaključili Nino Serdarušić te Tereza Mrdeža...

Već u prvom kolu kvalifikacija za Australian Open u ženskoj i muškoj konkurenciji, Tereza Mrdeža i Nino Serdarušić završili su svoje nastupe i nadanja u nastup na prvom Grand Slamu sezone.

Oboje su igrali protiv suparnika malo bolje plasiranih na ljestvicama, uzeli su prvi set, ali su oboje na kraju bili žrtve preokreta i ispadanja.

Mrdeža je igrala protiv kineske tenisačice Daniele Seguel. Nakon prvog seta sa 6:4 u korist Mrdeže, Čileanka je drugi otvorila bolje i stigla je do 4:0, ali se Mrdeža na trenutak vraća i radi break za 5:3, čak se i približava na 5:4.

No, Seguel je mirno servirala za set, a onda je u trećem napravila dva breaka u nizu, otišla na 5:1 i opet uz manje probleme i izgubljen jedan servis ipak privela susret kraju za 6:3.

Serdarušić je na terenu bio kraće. Protiv Nijemca Maximiliana Marterera je prvi set uzeo sa sigurnih 6:3 uz dovoljan jedan break, ali se nakon toga poprilično lako "raspao" u igri i dopustio je Nijemcu povratak.

Marterer je otvorio drugi set s dva breaka i brzo je stigao do 5:0, to je i iskoristio za 6:1, a u odlučujućem setu je bilo dovoljno oduzimanje servisa za 3:2 kako bi Nijemac sigurno slavio sa 6:4.

Australian Open, kvalifikacije:
Maximilian Marterer (Njemačka) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 3:6, 6:1, 6:4
Daniela Seguel (Čile) - Tereza Mrdeža (Hrvatska) 4:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • derivoje10.01.2022. u 12:48
    Daniela Seguel je Čileanka :facepalm:
    derivoje