Rukomet

Čupić: 'Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo i maštamo o nečemu velikome'

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2022.
Čupić: 'Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo i maštamo o nečemu velikome'
Foto: Pixsell

Ivan Čupić privremeno će preuzeti ulogu kapetana hrvatske rukometne reprezentacije, a uoči puta za Szeged, poručio je kako Hrvatska ide po dobar rezultat...

Ivan Čupić zadovoljan je odrađenim poslom na pripremama za Europsko prvenstvo. Ocjena bi bila sigurno još viša da se nije dogodio problem s Duvnjakom i Cindrićem.

"Imali smo koji dan više priprema nego inače, radili smo dosta i dobro, imali nekih problemčića kao i ostali i uvijek može bolje, ali glavni nu smo odradili. Uspjeli smo u cijeloj ovoj frci odigrati i dvije prijateljske utakmice i možemo biti zadovoljni. Malo su nas jedino poremetile te stvari s Duletom i Cindrom."

Njih dvojicu s nestrpljenjem čekaju u Szegedu.

"Neka prije svega ozdrave i čim prije dobiju zeleno svjetlo, da su zdravi i da mogu pomoći. Bilo koji od ta dva igrača su nam jako važna karika i kad god dođu, ako budu mogli doći, bit će nam od velike pomoći."

Skupina nije nimalo jednostavna, Hrvatska odmah kreće vatreno s Francuskom.

"Teška grupa, odmah otvaranje s Francuzima, olimpijskim pobjednicima, reprezentacija koja uvijek igra na zlato. Francuzi ne počinju turnir od prvog kola, oni se spremaju za polufinala i finala. Mi trebamo ići utakmicu po utakmicu, prvi su Francuzi, želimo ravnopravno odigrati utakmicu s njima i želimo i nadamo se bodovima. Slijede Srbi, ekipa koja u našoj grupi ima najviše problema s COVID-19. Digli su se zadnjih godina, jako težak protivnik, ali vjerujem da možemo iz te dvije utakmice ostvariti dobar rezultat i dobiti zamah za drugi krug."

Bez obzira na sve, Čupić ne gubi nadu u dobar rezultat.

"Nitko nam ne može zabraniti da sanjamo i maštamo o nečemu velikome. Dok ne počne utakmica i dok ne staneš na teren, imaš ravnopravne šanse i tako se moramo postaviti. Mi smo Hrvatska i dok god imamo šest igrača i jednog golmana moramo ići na pobjedu i s takvim razmišljanjem i stavom moramo ići u svaku utakmicu. Ne smijemo preskakati korake i tražiti koja će nam utakmica biti lakša, a koja teža."

FOTO: Saša Miljević/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!