Europsko prvenstvo 2022., skupina B, 1. kolo, 14.01.2022, 20:30 h
Portugal 24:28 Island
Island

Odličan start za Islanđane, vrlo važna pobjeda protiv Portugala

Branimir Korać • petak, 14.01.2022.
Odličan start za Islanđane, vrlo važna pobjeda protiv Portugala
Foto: Pixsell

U jednom od zanimljivijih dvoboja prvog kola grupne faze Europskog prvenstva Island je upisao vrlo bitnu pobjedu protiv Portugala s 28:24...

Skupina B mogla bi biti jedna od najneizvjesnijih skupina u kojoj se vrlo lako moguće ništa neće znati do posljednjeg kola. Jučer je Nizozemska svladala Mađarsku, a danas Island je bio bolji od Portugala i svi ishodi do kraja grupne faze su mogući.

Islanđani su u ovaj susret ušli kao favoriti bez obzira na hit status Portugala u europskom rukometu posljednjih godina. Veliki problemi s ozljedama značajno su oslabili Portugalce koji su ostali bez niza važnih igrača, a bez Fradea, Gomesa, Portele, Silve, Borgesa ipak nisu ista momčad.

Islanđani su s druge strane imali i Palmarssona i Magnussona, zaobišli su ih problemi s koronavirusom i vidjelo se da su spremni i da su dobro radili.

U prvih 20 minuta susreta nije bilo nikakvih odvajanja, nitko nije uspio otići niti na dva gola prednosti dok Islanđani nisu povezali tri gola i odvojili se na 10:7.

S obzirom da je bila rana faza susreta, nismo baš vjerovali da su tu već uspjeli ostvariti razliku koju Portugalci neće moći izbrisati do kraja susreta.

No najbliže što je Portugal do kraja stigao bilo je na minus dva u nekoliko navrata u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu island je rutinski održavao razliku između tri i šest golova prednosti, Portugal je u ovom susretu napravio previše tehničkih pogrešaka da bi uspio uhvatiti priključak.

U završnici dvoboja Island je izgledao kao da ima još prostora u njegovoj igri i da može još pritisnuti i odvojiti se, ali nije bilo potrebe.

Završilo je 28:24, još jednom odličnim startom Islanđana na velikim natjecanjima.

Najefikasniji kod Islanda bili su Sigvaldi Bjorn Gudjonsson s pet golova te s po četiri Aron Palmarsson i Bjarki Mar Elisson. Kod Portugala po četiri gola postigli su Victor Iturriza i Rui Silva.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mađarska28:31Nizozemska
Portugal24:28Island
1Island 388:82+66
2Nizozemska 391:88+34
3Mađarska 389:92-32
4Portugal 385:91-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!