Košarka

Nova katastrofa Lakersa, Bullsi opet poraženi, Netsi pobjedu platili ozljedom Duranta

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Nova katastrofa Lakersa, Bullsi opet poraženi, Netsi pobjedu platili ozljedom Duranta

U ostalim susretima NBA lige bilo je mnogo događanja, a glavne vijesti su novo smanjenje jaza između prvog i drugog na Istoku, kao i ozljeda Kevina Duranta te nova katastrofa Lakersa...

Prve dvije momčadi Istoka mogle bi sljedećih nekoliko dana ili tjedana biti bez velikih zvijezda. Nakon što se u teškom porazu od Warriorsa ozlijedio Zach LaVine, Bullsi su bez njega izgubili i od Boston Celticsa.

U jako tijesnoj završnici Bullsi su uspjeli nekako nadoknaditi zaostatak od deset poena s kraja prve dionice i povesti sa 112:106 dvije minute do kraja, ali do kraj više neće postići poen i Boston će serijom 8:0 doći do pobjede.

Posljednje poene donio je Robert Williams s linije bacanja, a zadnji pokušaj Bullsa nije uspio pa Bullsi upisuju svoj 14. poraz i ostaju na vrhu Istoka, ali s manjom razlikom.

Celticse je s 23 poena uz 12 skokova vodio Jayson Tatum, dok je 19 dodao Jaylen Brown. Kod Bullsa, koji su osim LaVinea bili i bez Lonza Balla i duže odsutnog Alexa Carusa u bekovskoj liniji, najbolji je s 27 poena bio Nikola Vučević.

Bullsima se na vrhu Istoka na samo pobjedu približo Brooklyn, ali bi i Netsi mogli skupo platiti pobjedu nad Pelicansima. Naime, u 120:105 slavlju Bruce Brown pao je na nogu Kevina Duranta u drugoj dionici.

Durant nije igrao do kraja, šepao je po dvorani i odmah je naručen na magnet te prve prognoze pokazuju samo isteknuće u koljenu. Netsi su igrali kod kuće što znači da nema ni Kyrieja Irvinga pa je najveći teret preuzeo James Harden s 27 poena, 15 asistencija i osam skokova.

Novu katastrofu doživjeli su LA Lakersi. 25 poena LeBrona Jamesa uz samo dvije asistencije mnogo je lošije nego obično za zvijezdu Lakersa, a s njim takvim ne može se očekivati bolje od teškog poraza kakav su im nanijeli Denver Nuggetsi.

Denver je slavio sa 133:96, a dobru partiju odigrao je Nikola Jokić sa 17 poena, 12 skokova i 13 dodavanja. Uspon po Zapadu nastavljaju Dallas Mavericksi koji su se lako obračunali s Orlandom sa 108:92 uz 23 poena Luke Dončića.

Veliki istočni dvoboj odigrali su Toronto Raptorsi i prvaci Milwaukee Bucksi, a kandska je momčad uzela pobjedu u Wisconsinu. Briljirao je Pascal Siakam triple-doubleom od 30 poen, deset skokova i deset dodavanja, dok Bucksima nije bio dovoljan ni Giannis s 30 poena i savršenih 17/17 s linije slobodnih bacanja.

NBA:
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 96:103
Washington Wizards- Portland Trail Blazers 110:115
Atlanta Hawks - New York Knicks 108:117
Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 120:105
Miami Heat - Philadelphia 76ers 98:109
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 102:107
Boston Celtics - Chicago Bulls 114:112
Denver Nuggets - LA Lakers 133:96
Dallas Mavericks - Orlando Magic 108:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros16.01.2022. u 11:43
    Ok ozlijeda se može dogoditi svakome, ali možda najveću krivicu ima trener Brooklina! Čovjek forsira Duranta skoro 40 minuta svaku utakmicu, pa mu da odmor svaku 6, 7 koju onda izgube. A zna se da je Durant sklon ozlijedama i izrauban ... Doći će doigravanje, a Durant će biti polumrtav i što ćeš... [više na forumu]
    tapiros