Zimski sportovi

Bez Hrvata u drugoj vožnji u Wengenu, Kristoffersen vodeći

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Bez Hrvata u drugoj vožnji u Wengenu, Kristoffersen vodeći

Nema dobrih vijesti za hrvatske skijaše s četvrtog slaloma sezone u Wengenu. Tri hrvatska predstavnika ostala su bez druge vožnje, a vodeći je Norvežanin Henrik Kristoffersen...

Četvrti muški slalom sezone u Svjetskom skijaškom kupu ove je nedjelje na rasporedu u Wengenu, a nakon prve vožnje nema dobrih vijesti za hrvatske predstavnike kojih u drugoj vožnji neće biti.

16. je sa starta krenuo Filip Zubčić, ali nije odradio dobru vožnju. Za vodećim Henrikom Kristoffersenom zaostao je 2.66 sekundi, što je bilo dovoljno za 31. mjesto, dok je 30. Luke Winters imao čak 54 stotinke bolje vrijeme.

Istok Rodeš imao je startni broj 34, a zaostao je 3.06 sekundi i ni njega neće biti u drugoj vožnji, dok je Samuel Kolega odustao i nije završio vožnju.

Već ranije je sa starta "otpao" Matej Vidović zbog pozitivnog nalaza na koronavirus i prije izvlačenja startnih brojeva.

Kristoffersen je i prvi krenuo sa starta te ga nitko nije svrgnuo, a drugoplasirani je Austrijanac Manuel Feller s 11 stotinki zaostatka. Treći je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag s 58 stotinki slabijim vremenom od vodećeg.

Najboljih pet zatvaraju Clement Noel i Ramon Zenhäusern s istim vremenom od 51.89, što je 62 stotinke slabije od vodećeg Norvežanina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!