Zimski sportovi

Brignone 'za dlaku' slavila ispred Suter u superveleslalomu

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Brignone 'za dlaku' slavila ispred Suter u superveleslalomu

Talijanska skijašica Federica Brignone pobjednica je petog superveleslaloma sezone. On se vozio u austrijskom Zauchenseeu, a iza Brignone na postolju su Corinne Suter i Austrijanka Ariane Rädler...

Austrijski Zauchensee ove je nedjelje bio poprište petog ženskog superveleslaloma sezone. Pobjedu je na kraju odnijela talijanska skijašica Federica Brignone koja se stazom spustila za minutu, deset sekundi i 84 stotinke.

Brignone je "za dlaku" bila bolja od Švicarke Corinne Suter. Švicarska skijašica zaostala je samo četiri stotinke, a 17 stotinki slabija od pobjednice bila je Ariane Rädler na postolju.

Trenutno vodeća u poretku discipline Sofia Goggia bila je tek 19., dok su Elena Cutroni i Lara Gut Behrami bile osma, odnosno deseta.

Prvih pet zaokružile su Marta Bassino s 43 stotinke zaostatka te Lara Gauche s 51 stotinkom, koliko ima i njena sunarodnjakinja Tessa Worley.

Brignone je pobjedom smanjila zaostatak za Goggijom na samo pet bodova u poretku Super G-a, dok je treća Cutroni. Gut-Behrami je na četvrtom mjestu preskočila Mikaelu Shiffrin koja nije nastupila, ali je ostala prva u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!