Europsko prvenstvo 2022., skupina D, 2. kolo, 16.01.2022, 18:00 h
Njemačka
Njemačka 34:29 Austrija
Austrija

Njemačka upisala i drugu pobjedu, Pajovičeva Austrija ostala na nuli

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.01.2022.
Njemačka upisala i drugu pobjedu, Pajovičeva Austrija ostala na nuli
Foto: Pixsell

Austrija nije uspjela iznenaditi Njemačku iako je pokušavala i dosta dugo bila ravnopravan protivnik. Završnica je ipšak pripala Njemačkoj koja je iskontrolirala dvoboj i zasluženo slavila 34:29...

U međusobni dvoboj drugog kola Europskog prvenstva Njemačka i Austrija ušle su nakon pobjede nad Bjelorusijom, odnosno poraza od Poljske.

I baš kao i u susretu s Bjelorusijom, Njemačka je večeras od samog starta pala u zaostatak, no ovoga puta on nije bio toliko visok kao u dvoboju prvog kola. Poveli su Austrijanci s 3:0, držali prednost od pogotka, odnosno dva veći dio prvog poluvremena uz tek pokoju minimalnu prednost Gislasonova sastava.

Čitavu tu prvu polovicu susreta Austrija je za nijansu izgledala ozbiljnije, bila i konkretnija, no njemačka izdanja na ovom Prvenstvu zapravo i ne čude s obzirom na probleme s izostancima te osam debitanata u rosteru. Pred ovaj je dvoboj zbog pozitivnog testa otpao i Julius Kühn.

Za razliku od prvog dijela, upravo je njemačka vrsta ta koja se odlučnija vratila s odmora što se ubrzo počelo odražavati i na rezultatu. Treba dodati kako je među vratnicama odličan bio Till Klimpke s ukupno 14 obrana.

A nakon 20:20 pa do 51. minute strpljivo su Gislasonovi izabranici gradili prednost, ovoga puta ne srljajući kao u prvih pola sata igre, a onda je devet minuta prije kraja Timo Kastening pogodio za +4, najveću prednost koju je bilo koji od ova dva sastava imao večeras.

Daleko je ova Njemačka od one na koju smo navikli, ali s četiri boda iz dva susreta, uz probleme u prvim poluvremenima, može biti itekako zadovoljna. S druge strane, sastav Aleša Pajoviča svoju je priliku prokockao u prvih pola sata, a sada se s nulom u rubrici bodova mora okrenuti susretu s Bjelorusima.

U konačnih 34:29 Kastening je ugradio devet pogodaka iz 11 pokušaja, zahvaljujući čime je zaradio i titulu igrača utakmice. Austrijski čuvar mreže Golub Doknić skinuo je 12 protivničkih šuteva, a najveći su teret na svojim leđima, kada je napad u pitanju, ponijeli Frimmel s devet zgoditaka i Bilyk s učinkom 7/12.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka34:29Austrija
Bjelorusija20:29Poljska
1Njemačka 397:81+166
2Poljska 388:81+74
3Bjelorusija 378:88-102
4Austrija 386:99-130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!