Rukomet

Matematika na djelu: Hrvatska treba ozbiljnu Francusku

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.01.2022.
Matematika na djelu: Hrvatska treba ozbiljnu Francusku
Foto: Pixsell

Zadnje kolo u prvoj fazi natjecanja donosi konačan rasplet, a hrvatska rukometna reprezentacija mora slaviti protiv Ukrajine i onda navijati za Francusku...

Drugi put u manje od godinu dana Hrvatska ovisi o Francuskoj. Na olimpijskim kvalifikacijama u Montpellieru Francuzi su vrlo čudno izgubili od Portugala iako su imali prednost i napada do kraja susreta, no Portugal je nekako golom u zadnjoj sekundi došao do pobjede i plasmana u Tokio.

Francuska tada nije pomogla Hrvatskoj, nadamo se da će ovaj put odigrati ozbiljnije. Morala bi, važni su joj bodovi koji se prenose u sljedeću fazu natjecanja, a ukoliko ne pobijedi, neće niti prenositi bodove.

Hrvatska je veliki favorit protiv Ukrajine i sve osim njene pobjede bit će veliko iznenađenje. S remijem bi Hrvatska prošla dalje ukoliko Srbija ne bi pobijedila Francusku.

Postoji ta mogućnost prema kojoj Hrvatskoj niti pobjeda ne pomaže. To se može dogoditi ako Hrvatska pobijedi Ukrajinu, a Srbija pobijedi Francusku razlikom od dva do sedam golova.

Francuska ispada ako izgubi sa sedam ili više razlike, a da bi Srbija prošla dalje s pobjedom od gola razlike, mora zabiti najmanje 26 golova.

Dakle, sve opcije su otvorene, ostaje jedino nada da Francuska neće odigrati skromniju utakmicu nego da će biti raspoložena i u svom pravom izdanju. Srbija je pokazala u kvalifikacijama da može pobijediti Francuze, nadamo se da je to dovoljno upozorenje Gilleu da mobilizira svoje igrače.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!