Europsko prvenstvo 2022., skupina B, 3. kolo, 18.01.2022, 18:00 h
Island
Island 31:30 Mađarska
Mađarska

Domaćin ispao: Mađari novim porazom ostali bez drugog kruga Europskog prvenstva

Mihaela Bradovski • utorak, 18.01.2022.
Domaćin ispao: Mađari novim porazom ostali bez drugog kruga Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

Unatoč velikim ambicijama, Mađarska je ispala s Europskog prvenstva već u prvoj fazi natjecanja. Drugi poraz u skupini nanio joj je Island...

Tijesna pobjeda protiv Portugala vratila je Mađare u život, ali u zadnjem kolu imali su jasan zadatak. Morali su slaviti protiv Islanda i to po mogućnosti s barem tri gola prednosti kako ne bi ovisili o drugom susretu između Nizozemske i Portugala. Sve osim ikakve pobjede, dovodilo je Mađarsku na vrata ispadanja.

Kako se i očekivalo, ovaj je susret od starta do završetka bio potpuno neizvjestan i izjednačen. U prvih pola sata igre Gudmundssonova vrsta bila je duži period u vodstvu, no ono se niti u jednom trenutku nije popelo na više od dva pogotka prednosti. 17:17 na odmoru postavio je Bodo.

Po povratku na parket pa do odlučujuće posljednje minute i jedan i drugi sastav ostvarili su po jednu 3:0 seriju, a ona mađarska, koju su kreirali Mathe, Szita i Banhidi (6) vratila je minimalnu prednost na njenu stranu.

Međutim, umjesto dodatnog koraka prema naprijed, mađarska obrana nije imala odgovor na pokušaje Elissona (9) i Magnussona (8 pogodaka); obojica su postigli po dva brza zgoditka i još je jednom Mađarska bila ta koja je morala ganjati zaostatak.

Posljednji pogodak na susretu postigao je Rodriguez tri minute prije kraja, a svašta je stalo u posljednjih minutu i pol. Island je krenuo u napad bez vratara na golu i s pogotkom prednosti na svojoj strani. Mikler bez problema brani jedan slabi šut, Boka povlači kontru i umjesto izjednačenja gazi u prostor i daje priliku Islanđanima za povećanje na +2.

No kako i oni gube loptu u napadu, na vrataru Gustavssonu je da pokuša obraniti 31:30 što na kraju svojom 12 obranom i uspijeva.

Islanđanima ova pobjeda puno znači i po pitanju samopouzdanja uoči idućeg kruga jer trebalo je moći, u potpuno otvorenoj utakmici, dobiti domaćina Prvenstva.

Mađarska se tako pred punom dvoranom svojih navijača oprostila od Europskog prvenstva, a na pitanje tko će uz Island otputovati u drugi krug odgovor će dati Portugal i Nizozemska.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Island31:30Mađarska
Nizozemska32:31Portugal
1Island 388:82+66
2Nizozemska 391:88+34
3Mađarska 389:92-32
4Portugal 385:91-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!