Tenis

Bez velikih iznenađenja u ženskom dijelu, Barty i Krejčikova lako dalje

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Bez velikih iznenađenja u ženskom dijelu, Barty i Krejčikova lako dalje

U prvom dijelu drugog kola ženskog Australian Opena u utorak nije bilo velikih iznenađenja. Sve favoritkinje i nositeljice prošle su dalje bez većih problema...

Prva nositeljica Australian Opena i igračica koja igra na domaćem terenu Ashleigh Barty nije imala problema u drugom kolu. Ona je igrala protiv Talijanke Lucije Bronzetti i sve je riješila ekspresno.

Za samo 54 minute igre Barty je prošla u treće kolo i pritom je suparnici dopustila tek dva gema, po jedan u svakom setu. U trećem kolu opet je čeka Talijanka, 30. nositeljica Camilla Giorgi koja je u dva seta sa 6:2, 7:6 bila bolja od Čehinje Tereze Martincove.

I četvrta nositeljica Barbora Krejčikova lako je prošla. Ona je igrala protiv 139. igračice svijeta, Kineskinje Xiyu Wang i odradila je posao za sat i 18 minuta. U trećem kolu igrat će protiv Jelene Ostapenko.

26. nositeljica Ostapenko svladala je Amerikanku Alison Riske u tri seta, preokretom s 4:6, 6:4 i 6:4.

Zadarska tenisačica s američkom putovnicom Bernarda Pera završila je svoj nastup, i to protiv teniske "sunarodnjakinje" Jessice Pegule. Pegula je slavila s dvaput po 6:4 i osigurala si je dvoboj protiv Parrizas-Diaz koja je bz borbe prošla Zanevsku.

Naomi Osaka nastavlja s dobrom formom od povratka na terene, u drugom kolu svladala je 54. igračicu svijeta Madison Brengle sa 6:0 i 6:4 za sat i šest minuta igre, a suparnica u trećem kolu bit će joj Amanda Anisimova koja je priredila iznenađenje pobjedom nad 22. nositeljicom Belindom Bencic.

Iznenađenjem možemo nazvati i ispadanje 32. nositeljice Sare Sorribes Tormo koju je sa 7:6, 6:3 svladala 66. igračica svijeta Marta Kostyuk, dok druga Španjolka, osma nositeljica Paula Badosa nije imala problema s Martinom Trevisan i nakon dva seta ide baš na Kostyuk umjesto na najavljivani španjolski dvoboj.

Peta nositeljica Maria Sakkari u posljednjem je meču dana bila uvjerljiva. Kineskinja Qinwen Zheng pružila je otpor tek na kraju drugog seta kad je spasila jednu meč loptu i napravila break, ali ipak potpisuje 6:1 i 6:4 poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!